Matolcsy, mint az egyszeri bolond, kétszer fizetett ugyanazért

Semmi különös csak az unortodox jegybank unortodox elnökének unortodox üzelmei.

Matolcsy György MNB-elnök és csapata néhány éven belül kétszer vette meg ugyanazt az várbeli ingatlant, csak közben jelentősen felverte az árát – saját maga számára. Nem sajnálták a pénzt, a jegybank közel 2,8 milliót fizetett négyzetméterenként a tömb megvásárlásáért, és ebben a felújítási és az átépítési költség nincs is benne.

Megvette, ingyen továbbajándékozta, pénzt adott a rekonstrukcióra, majd „piaci áron” újra visszavásárolta – a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szempontjából nagyjából így nézett ki az a tranzakciósorozat, amelyet a Budai Várnegyed központjában található műemléképület körül vezényelt le. Matolcsy György jegybankelnök és csapata néhány éven belül kétszer vette meg ugyanazt az ingatlant, csak közben jelentősen felverte az árát – saját maga számára.

 - írta meg a 24.hu a nem mindennapi üggyel foglalkozó cikkében.

Szép munka - mondanánk, ha nem a mi pénzünk lenne. 

Egyszerűen félelmetes, amikor egy ország legfőbb bankja ilyen és ehhez hasonló tranzakciókat visz véghez mindennapi közös vagyonunk "közpénz jellegének elvesztése" érdekében. Kíváncsiak lennénk, hogy az Európai Ügyészség majdani nyomozásából ki fog e derülni, hogy kinek állt érdekében Matolcsy György újabb irracionális, minden piaci logikának ellentmondó ügyeskedése.

Persze mindeközben a magát pénzügyi zseninek tartó Matolcsy sikeresnek és eredményesnek nevezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2018-as működését az Országgyűlésben annak ellenére, hogy a forint rekordmértékben romlott idén a közös európai fizetőeszközzel, az euróval szemben. És az előrejelzések szerint - ha így folytatódik a monetáris politika - akkor jövőre akár 360 forintot is fizethetünk egy euróért...