Otthonról haza: Ezúttal is közel 14 millióért ülésezett a Fidesz Mészáros Lőrinc szállodájában

Akárcsak februárban, most is a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt.-vel szerződött le a frakció, és hagytak 14 milliót Balatonalmádiban.

Akárcsak most, az év elején is az mfor.hu szúrta ki, hogy a Fidesz a 3 napos (február 13-15.) kihelyezett frakcióülésért nem csekély, 14,1 millió forintot fizetett ki. Ez 48 százalékkal több volt, mint egy évvel korábban. A párt tagjai a Mészáros Lőrinchez tartozó Hunguest Hotel Bál Resortban igyekeztek felkészülni a tavaszi ülésszakra, és nem volt ez másképp ősszel sem.

Az eseményre februárhoz hasonlóan Balatonalmádiban került sor, és mint a parlament honlapján elérhető szerződéslistából kiderül,

13,8 millió forintot fizetett a frakció a vendéglátásért és szállásért cserébe - írja az mfor.

Vagyis, az idei frakcióülésekért összesen 28 millió forintot fizetett ki a Fidesz a Zrt.-nek, 1,8 millióval többet, mint 2018-ban, akkor a tavaszi és őszi kihelyezett ülés összesen 26,2 millió forintjába került a legnagyobb kormánypártnak. 

A szerződéslista szerint az eddigi legköltségesebb ülést 2016 őszén tartotta a Fidesz Balatonfüreden, a Flamingó Wellness és Konferencia Hotelben, ami 17,2 millió forintba került.

Igaz, tudjuk, ami Mészáros Lőrinchez kerül, az gyakorlatilag "családban marad".