Havi 800 ezerért keres munkaerőt a Fidelitas, elvárás a magas fokú politikai lojalitás

Az V. kerületben egy vezető és egy kommunikációs állásra keresnek jelentkezőket havi 600–800 ezer forintos fizetésért, a munkaadó kiléte nem ismert, de talpnyalástól mentes személyiségeknek nem ajánlott, ugyanis a munkakörök ellátásához szükséges a magas fokú politikai lojalitás.

A 24.hu vette észre, hogy a Fidelitas tagoknak levélben hívták fel a figyelmét a remek lehetőségekre. Mielőtt azonban bárki buzgón CV szerkesztésbe fogna, nem árt ha tudja, hogy mivel a komplett Fidesz és a Fidelitas a legmagasabb szintű szervilizmusra épül, a havi 800 ezer forintért is ez a beugró. Bár ha a fidelitasosok médiaszerepléseit, vagy az orbánista média működését vesszük figyelembe, akkor valószínűleg más képességre egyáltalán nincs szükség.

Ők mondjuk azt írják, hogy

 a magas fokú politikai lojalitás mellett mindkét munkakör ellátásához rendkívüli teherbíró képesség kell, és állítólag elvárás a kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs képesség, a csapatmunkában való együttműködés, valamint a precíz munkavégzés.

A 24.hu szerint a Fidelitas még a saját tagjaiban sem bízik meg igazán, ugyanis arra nem tértek ki a hirdetésben, hogy pontosan hova keresnek munkavállalókat, illetve, hogy kinek az alkalmazásában állnak majd a fiatalok. Ezzel összefüggésben csupán annyit közöltek, hogy a munkavégzés helye Budapest V. kerülete lesz, ahol több minisztérium és állami hivatal székhelye is megtalálható.  A jelentkezéshez sem egy hivatalos, hanem egy egyszerű Gmail címet adtak meg. 

Mivel a hirdetés alapján nem kizárt, hogy közpénzből fizetett állásokra toboroz munkaerőt, a lap megkereste a Fidelitast, és arról kérdezték őket, melyik szervezet számára keresnek munkaerőt, illetve, hogy az átlagnál jóval magasabb fizetéseket milyen büdzséből fedezik. Ezekre a kérdéseinkre nem kaptak választ, ezzel szemben az alábbiakat közölték:

A Fidelitas nem toboroz munkaerőt, nem közvetít állásokat, ez a tevékenység nem tartozik a szervezet alapvető célkitűzései közé.

Mint írták:

Az sokak által ismert tény, hogy a Fidelitas tagjai jellemzően széles érdeklődési körrel bíró, sokoldalú fiatalok, akiknek a Fidelitason belül is többféle személyes és szakmai kompetenciafejlesztési lehetőségük van. Ennek okán a Fidelitas rendszeresen kap informális és formális megkereséseket a multi, KKV, állami és nem állami szereplőktől egyaránt, ha tehetséges, munkájára igényes, megbízható és motivált fiatalokkal szeretnék versenyképesebbé tenni humán összetételüket.

Egy multinacionális cég vagy egy kis- és középvállalkozás mondjuk aligha írja elő munkavállalói számára magas fokú politikai lojalitást, bár tény, hogy Magyarországon ez egyre jellemzőbb, a Fidesznek hála.

Amúgy "jellemzően széles érdeklődési körrel bíró, sokoldalú fiatalok" pl. ők: