Újabb pofon Orbánnak: Az Európai Néppárt elnöke nem kér a Fideszből!

Manfred Weber egy német lapnak őszintén beszélt arról, hogy személy szerint ellenzi a Fidesz visszavételét az Európai Néppártba.

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, a német Manfred Weber egy a Spiegelnek adott gyorsinterjúban tette világossá álláspontját a teljes jogú  néppárti tagságától márciusban megfosztott Fidesszel kapcsolatban.

Eddig sem a Fidesz, sem Orbán Viktor nem használta ki az időt arra, hogy reagáljon azokra a dolgokra, amelyek a felfüggesztéshez vezettek. (…) Konkrétan a jelenlegi törvénykezésről van szó, valamint a CEU Budapesten maradásáról, nem túl biztatóak a jelek. Orbán Viktornak fel kell mutatnia valamit

 - nyilatkozta Manfred Weber a Spiegelnek.

Orbán így komoly csapdába került, hiszen az uniós forrásokra óriási szüksége van a gazdasági konjunktúra látszatának fenntartásához, illetve az unortodox kormányzati sikerpropagandához, igaz a magyar kormányfő éppen a héten szólta el magát, hogy Magyarország a szegényebb országokhoz tartozik Európában. Az Európai Parlament legnépesebb pártcsaládjához történő tartozás pedig nyilván jóval nagyobb mozgásteret jelenthetne az uniós források és a nemzeti érdekek érvényesítése tekintetében. Igaz, az már tavaly óta nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor Brüsszelben nem kívánatos személlyé vált.