Te mennyi jutalmat kaptál karácsonyra? - A jegybanki dolgozók nettó 537 ezer forintot

A jegybanki dolgozók közt összesen 460,5 millió forint közpénzt osztott szét a Matolcsy György vezette intézmény, fejenként átlagosan nettó 537 ezer forintot kaptak.

A Magyar Nemzeti Bank 757 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalója részesült idén karácsonyi jutalomban – tudta meg a 24.hu.

Az MNB tájékoztatása szerint a korábbi évek gyakorlatának megfelelően részesítették jutalomban a munkatársakat, akiknek több mint 80 százaléka nem vezető beosztású személy. Mint írták, a jutalmakról a munkáltatói jogkör gyakorlója a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntött.

A jutalmak összege az elmúlt években emelkedett:

- 2017-ben 151 milliót 

- 2018-ban 339 milliót,

- 2019-ben pedig már 460 milliót osztottak szét a jegybankban.

A 24.hu kérdésére elmondták, hogy Matolcsy György jegybank elnök és az MNB alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül sem prémiumot, sem jutalmat nem kaptak. Matolcsy havi alapbére amúgy ötmillió forint.

A Népszava amúgy éppen arról írt a napokban, hogy  Klebelsberg Központ és a tankerületek alá tartozó intézmények többségében nem kapnak karácsonyi jutalmat a pedagógusok, vagy ha mégis, csak minimális összegű pluszjuttatásra számíthatnak. De ők bizonyára nem dolgoztak kiemelkedően. Meg amúgy is sokat keresnek.