Semmi különös, csak a NASA belevezet egy űrhajót egy felénk közeledő aszteroidába - videó

Megvan az Armageddon című film, amelyben Bruce Willis és csapata az egész emberiséget menti meg a biztos pusztulástól? Nos, az igazi, kőkemény akciósztárok sajnos már kiöregedőben vannak, de aggódnunk azért nem kell. Olyan kísérletre készülnek, amire még nem volt példa.

Te is gondolkodtál már azon, hogyan lehetséges, hogy mindig elkerülik bolygónkat az igazán nagy, akár végzetes pusztításra is képes aszterodiák? A gondolatot aztán persze követi egy másik kérdés, mégpedig az, hogy ez biztosan mindig így lesz?

Szerencsére vannak, akik nem csak reménykednek a jó szerencsében, hanem dolgoznak is egy esetleges világvégét jelentő katasztrófa megelőzésén, éppen ezért

2020 decembere és 2021 májusa között az amerikai űrhivatal és az Európai Űrügynökség közösen startoltatják el a projektet, aminek egy aszteroida eltérítése a célja.

A NASA által kifejlesztett DART-rendszer lényege, hogy egy hűtőszekrény méretű űrhajót irányítanak, egyenesen a felénk közeledő objektumba. Az elmélet szerint az ütközés elmozdítja pályájáról az aszteroidát, ami így elkerüli a Földet. A próbára a tervek szerint 2022 októberében kerül majd sor.

És még Bruce is megmarad nekünk!