A megvert bujáki nő Varga Judit igazságügyminiszternek: Ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák!

A novemberben brutálisan összevert hatgyermekes édesanya – többek között a győri kettős gyermekgyilkosságon felháborodva - őszintén beolvasott Orbán kedvenc igazságügyi miniszterének. Orosz Bernadett a 168 Órához eljuttatott levélben számolt be viszontagságairól és bántalmazottakkal szemben cinikus orbáni rendszer igazságtalanságairól.

Ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok. (…)

Értem én, hogy a legkisebb ellenállás mindenkor a védtelen, önálló jogállással még nem rendelkező gyermek. Majd a bántalmazott és megfélemlített anya. Személyes tapasztalatom szerint, intézményesített bántalmazás és semmittevés, áldozathibáztatás van Magyarországon. Miért nem biztosítják az alapvető jogaimat? Miért nem néznek embernek? Azonban európai uniós állampolgár is vagyok, akinek jogai vannak, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

Magyarországon miért nem működik ez a jogvédelem? Az Alaptörvényben biztosított jogok nekem, egyedülálló hatgyermekes édesanyának nem járnak, akit majdnem halálra vert az elkövető?

Pedig az Alaptörvény 46. cikk 1. pontja alapján a rendőrség alapvető feladata a közbiztonság és a közrend védelme, és a 46. cikk 2. pontja szerint a rendőrség működését a kormány irányítja, és a jelenlegi kormánynak Ön is tagja, mint igazságügyi miniszter. (…)

Az elmúlt hónapok súlyos tragédiái megmutatták, hogy milyen mértékű probléma a családon belüli erőszak Magyarországon. Legszörnyűbb, hogy megfelelő védelem hiányában nem csak tőlem akarják a reményt és a biztonságos élethez való jogot elvenni, hanem az összes Magyarországon élő embertől. Mi kell Önnek ahhoz, hogy végre belássa, Magyarországon nem kapják meg az erőszak áldozatai a nekik járó megfelelő védelmet? Még több értelmetlen halál? Még több áldozat? Még több árván maradt sérült gyermek? Még több halott gyermekét gyászoló édesanya? Nem ugrott még meg eléggé a statisztika?”

Mert az esetlegesen elkövetett hibákat a még életben levő, hat gyermekét egyedül nevelő édesanya esetében is felül kell vizsgálni

- írja levelében a családon belüli erőszak áldozata.