Úgy tűnik, hogy a horvátoknál börtön jár azért, ami nálunk nyilvánvaló: Hernádi két évet kapott a horvát miniszterelnök lefizetéséért!

A vád és immáron az ügyben ítéletet hozó zágrábi bíróság szerint Ivo Sanader és Orbán barátja, Hernádi Zsolt, MOL vezér egyezséget kötöttek, hogy a horvátok korrupt kormányfője 10 millió euró kenőpénzért cserébe segíti a MOL és a horvát állam megállapodását. E hír hallatán azonnal felmerült bennünk a kérdés, hogy a Paks 2 projektért, vagy az egész országunk maradék jó hírét kompromittáló orosz bank Európai Unióba importálásáért, esetleg az iszlamista országok európai lobbiszervezeteként funkcionáló Türk Tanács budai letelepítéséért és még sorolhatnánk naphosszáig, vajon mennyi járhat? Nekünk van egy sejtésünk, hogy ezekben az ügyekben ezerszeres szorzót kell használni...

A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség még 2013-ban derítette fel a bűncselekményt és adott ki elfogatóparancsot Orbán barátja, Hernádi Zsolt ellen. A nemzetközi nyomozás során kiderítették, hogy a MOL vezetője 2008 és 2009 között több száz millió forintnak megfelelő kenőpénzt adott át Ivo Sanader horvát miniszterelnöknek. A horvát nyomozóhatóságok végül nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki az Orbán által többször bevédett Hernádi ellen, de az Interpol egyelőre nem tudták foganatosítani. Mindezt annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága idén ősszel elutasította Hernádi keresetét Horvátország ellen, amely a szabad mozgásának korlátozásával vádolta meg az uniós tagországot. Panaszában Hernádi azt sérelmezte, hogy a horvát hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs megakadályozzák abban, hogy elhagyja Magyarországot.

Az ügyben ma ítéletet hozó elsőfokú bíróság Ivo Sanader korábbi horvát kormányfőt hat évre, Hernádi Zsoltot, a MOL Nyrt. vezérigazgatóját pedig két év börtönre ítélték. A zágrábi bíróság igazat adott a vádnak, miszerint a korrumpálás megtörtént.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a másodfokú bíróság milyen ítéletet hoz, hiszen az szinte biztosra vehető, hogy Orbán haverjáék nem nyugszanak bele a mostani ítéletbe.

Az mindenesetre már most biztos, hogy a horvátoknak - Magyarországgal ellentétben - nem kell Európai Ügyészség ahhoz, hogy vádat emeljenek a korrupt miniszterelnök ellen. Igaz, nekik nincsen Polt Péterük, ahogy nekünk és legfőképpen Orbánnak…

Pedig egyszer mindenkit utolér a saját sorsa, mindenkit...

orban_hernadii

Orbán és spanja, a nemzetközi körözés alatt álló, most börtönbüntetésre ítélt Hernádi Zsolt (Fotó: Facebook.com)