Újabb (le)bukás van kilátásban: Rogán jobbkeze járhatott jól a 4iG részvényeinek bedőlésével

A cím ne tévesszen meg senkit, bizonyára Tóni bal keze sem maradt üresen… Bennfentes kereskedelem gyanúja merült fel.

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezete a 4iG részvényeinek kereskedelme miatt hatósági bejelentést készül tenni a Magyar Nemzeti Banknál. Az keltett gyanút, hogy miközben a 4iG csak december 10-én jelentette be, hogy visszalép, és a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vásárolja fel a Magyar Telekomtól a T-Systems Magyarországot, a vállalat részvényei már 10 nappal ezelőtt zuhanni kezdtek.

Dacára annak, hogy még ebben az időszakban is folyamatosan érkeztek a milliárdos megbízások a 4iG felé. Gondoljunk csak a NAV-os (1 milliárd), vagy éppen Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól érkező (1,5 milliárd) megbízásra.

A HVG arról írt, hogy a papírok november 28-án 922 forintos árfolyamon zártak, mindössze egy nappal később már csak 860-on, az ominózus dátum, vagyis december 10-én újabb zuhanás következett, még azt megelőzően, hogy közölték, mégsem vásárolják meg a T-Systems-et, majd a bejelentés napján egészen 550 forintig folytatódott a zuhanás.

A bejelentést megelőző napokban egyetlen viszonylag nagyobb, de 5 százalékosnál kisebb tulajdonos kezdett pánikszerűen eladni, a Monavis Holding.

- közölte a lappal Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezetének vezetője.

A cég tulajdonosa pedig bizonyos Kertész Balázs, aki ügyvédként Rogán Antal gazdasági ügyeit intézte. Minden jel arra mutat, hogy a Fidesz egy korábbi kampányának egyik jelszava kivételesen igaznak bizonyult. Ez így hangzott: Folytatjuk!

Úgy tűnik, ezt is teszik, mindaddig, amíg van az országban olyan biznisz, cég, földterület, kastély, vagy bármi, amit le lehet nyúlni. Talán helyesebb úgy, hogy mindaddig, amíg hagyjuk. Boldog Pista jobbkezén például már kattint a bilincs…