Nem kell rémüldözni, mert Ausztrália nem is olyan nagy

Az Ausztráliában tomboló bozóttüzek az előrejelzések szerint csak súlyosbodni fognak a hétvégén. Ezidáig mintegy ötmillió hektár, vagyis fél-Magyarországnyi terület égett le, és már legalább 19-en vesztették életüket. Hogy megnyugodjunk, nincs baj, újra megnéztük Bencsik András monológját arról, hogy az Amazonas nem is olyan nagy.

Ha nem is olyan nagy, akkor leéghet. Gondoljunk erre Ausztrália esetében is!

Ugye, mint ismert, még a nyáron az egyik Orbán Viktor által izgatott ánusz tulajdonosa, Jair Bolsonaro brazil elnök köszönte szépen, nem kérte - "nem leszünk gyarmat" felkiáltással - a G7-ek 20 millió dolláros gyorssegélyét, amit az erdőtüzek megfékezésére szántak. Ezért aztán az Orbán segglyuka köré hetente spirálba rendeződő agypusztítás-felelősök is jobbnak látták megmagyarázni, hogy nincs is baj az Amazonas lángolással.

Kósa Lajos viszonylag hamar tisztázta, hogy valójában csak a bozótos ég, Bencsik András azért még továbbgondolta a továbbgondolhatatlant. Azt, amitől már talán a hithű fideszes Sajtóklub-rajongók agyában is lerepült az ékszíj. 

Bencsik András közölte:

Az Amazonas annyira nem is nagy. Talán nem kellene ilyen rémülten jajveszékelni.

És hogy honnan tudta a gond méretét ilyen tűpontosan a világtörténelem lapjaira környezetvédelemből új fejezetet író Bencsik?

Hát, megnézte a Google Maps-en.

Szóval, most, hogy a meteorológia szerint a következő napokban a hatalmas hőség mellett az erős szelek is fokozzák majd a tüzek terjedését és pusztítását Ausztráliában, várjuk Bencsik András megnyugtató szavait. Persze csak azután, hogy megnyitotta a Google Maps-et, és újból megragadta a kis focilabdáját.