Mága újratöltve: Orbán kedvenc hegedűsének arra is marad a közpénzmilliárdokból, hogy utólagos sikerpropagandával futtassa magát!

Arra talán már a "szánalmas" szó sem elég találó, hogy a haknikirály fizetett PR-cikkel próbálja az index.hu olvasóival elhitetni, hogy milyen hatalmas siker volt a többek között óriásplakátokon agyonhirdetett újévi koncertje. Míg számtalan tehetséges zenésznek és zenekarnak még arra sincs pénze, hogy a koncertjét előzetesen meghirdesse, addig a kormányközeli Mága Zoltán utólagos sikerpropagandával hájpolja magát. Ja, hogy miből van pénze hirdetni magát? Hát abból, hogy Orbánék folyamatosan teletömik közpénzzel a parasztvakító „másodhegedűst”. Mága újra és újra és újratöltve.

Persze el lehet olvasni a PR-cikket is, de szerintünk sokkal érdemesebb a valóságból szemezgetni. Korábban például az index.hu is beszámolt arról, hogy Újbuda októberben megválasztott ellenzéki vezetése megszünteti a kormánypárti Mága Zoltán tízmilliós (!) szerződését. Igen, ez egyetlen fideszes kerület szerződése volt a hegedűssel. De még korábban az index.hu beszámolt arról is, amikor Mága Zoltán átlátszó és szánalmas magyarázkodással próbálta lemosni magáról, hogy az Orbán-kormány milliárdokat pakolt a zsebébe az elmúlt években. Persze igaz, hogy nem személyesen neki címezték a milliárdokat, hanem különböző cégeken keresztül... De szintén lehet arról az Indexen is olvasni, hogy még jobboldali, konzervatív művészek is kiakadtak ki a tehetségtelennek tartott Mága Zoltán csak idén kapott százmilliós támogatásai miatt. De az  az eset is olvasható Magyarország egyik legolvasottabb hírportálján, amikor Mága-hirdetésre ragasztották át az ellenzék jelöltjeinek plakátjait Erzsébetvárosban. Egyébként teljesen hiába, ugyanis az ellenzék mindennek ellenére győzni tudott Budapest VII. kerületében.

Szóval, a fenti híreket olvasva, valóban nem árt egy kis fizetett hirdetés az Orbán-kormány egyik nagy kedvencének. Ennyi órásplakát után mi kifejezetten csodálkozunk, hogy csupán 13 ezer ember volt kíváncsi Mága Zoltán újévi koncertjére. Az pedig egy további extra könnyítés, hogy Mága az újévi koncertjeihez ingyen kapja az államtól a Budapest Arénát. Könnyen lehet, hogy egy totál ismeretlen ember szülinapi bulijára is többen mentek volna el az illetőt felköszönteni, ha ennyi hirdetést pakoltak volna mögé, mint a szemfényvesztő hegedős mögé. Az biztos, hogy van miből sikerpropagandát fizetnie Mágának, hiszen a kormányközeli hegedűs csak az Emberi Erőforrások Minisztériumának „előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerében” kiosztott 661 milliós keretéből 350 milliót egymaga markolt fel, vagyis a támogatásra váró egyéni hangszeres muzsikusokra kiosztott összes pénz 53%-át.

Most pedig hirdeti magát a milliárdjainkból, ami persze már réges-régen „elvesztette közpénz jellegét”.

maga_zoltan_LI