Rétvári: A nemzeti összetartozás minden magyarba bele van írva

Kérdés, hogy ki szeretne pl. Rétvári Bencével összetartozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Mosonmagyaróváron, a nemzeti összetartozás évének ünnepélyes megnyitóján arról beszélt, hogy milyen übergigamegakirály az országunkat vezető Párt és Kormány, hiszen "az Alaptörvény  a legmagasabb szintre emelte a nemzeti összetartozás eszméjét".

Arról Rétvári nem emlékezett meg, hogy pl. hányszor szavazták le a Jobbik azon javaslatát, hogy 2020-at Trianon-emlékévvé nyilvánítsák.

Meg arról sem 1990. június 4-én a jelenlegi kormánypárt képviselői kivonultak a Trianon-emléknapról, amit ugye parlamenti jegyzőkönyv támaszt alá.

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen" - áll a jegyzőkönyvben.

De igazán szépre sikerült Rétvárinak ez a mondata is:

Az elmúlt száz év két fontos tanulsága, hogy az ország szuverenitását és autonómiáját meg kell őrizni.

Igen, mondta ezt azok után, hogy Orbán Viktor csak 2019-ben megfordult a világ összes létező XXI. századi diktátorának valagában. Ja, s ugyanakkor a külpolitikai behódolást is sikerült "a legmagasabb szintre emelni". De persze, lehet, hogy a mosonmagyaróvári piarista iskolában azért Rétvári dumáját is megkajálta még valaki.