Miközben a kormánypárti megmondóemberek klímahisztiről beszélnek, a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon

Még szerencse, hogy hazánk erős és büszke kormánya komolyan veszi a veszélyt, és felkészül a klímaváltozás következményeire. Ja, nem.

Az első 10 legmelegebb év közül 8 az ezredforduló utáni évek közül került ki. A melegedés mértéke a múlt század elejétől 1,3 fok, ami a globális melegedés mértékét is meghaladja némileg. 2019 középhőmérséklete országos átlagban 12,19 Celsius-fok volt. Ez az 1981-2010-es normál értéket 1,87 fokkal múlja felül

- közölte a héten az Országos Meteorológiai Szolgálat.

1901 óta pedig 2019 volt a legmelegebb év hazánkban.

Kósa, Bencsik, vagy a többi szervilis fideszes fluffer szerint viszont a világban és hazánkban is mindössze politikai trükközésről van szó akkor, amikor valaki klímavészhelyzetről beszél, és nincs semmi probléma. Az Orbán-kormány éppen úgy kezeli ezt a valódi veszélyt is, mint az összes többit. Nagyjából sehogy. Pedig a felmelegedésnek, klímaváltozásnak már most érzékelhető, komoly következményei vannak.

Persze ki ér rá valódi problémákkal foglalkozni, amikor olyan rövidtávú célok is megvalósíthatók (közpénzekből), mint a strómanok dollármilliárdossá hizlalása, stadionok, akadémiák, kisvasutak építése?