Erős és büszke: Vidékről átvezényelt fiatalok tartják életben a fővárosi rendőrséget

Úgy, hogy közben vidéken is hiány van.

A képzés után átvezényelt fiatalok tartják életben a fővárosi rendőrséget. A kerületi kapitányságoknál dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti

- írta meg a napokban a Népszava, hozzáteszik, hogy

Mivel vidéken is sok rendőr hiányzik, a számok és átvezénylések alapján úgy tűnik: a budapesti létszámhiányt tartják aggasztóbbnak a parancsnokok.

Egyébként ez szakmailag sem kielégítő, ugyanis egy üldözésnél, elfogásnál elengedhetetlen lenne a helyismeret is.

Ma Európa közepén, 2020-ban ez az Orbán-kormány „megoldása”, az egyre súlyosabb munkaerőhiánnyal, ami természetesen ezt a problémát is generálta, továbbra sem tudnak mit kezdeni.

Mivel ezen a területen is alacsonyak a bérek, a lakhatás viszont drága, a rendészeti szakgimnázium után kötelező kétéves szolgálati idő leteltével a legtöbben inkább hazatérnek szülőföldjükre. A történet egy másik lehetséges folytatása, hogy tömegesen szerelnek le, 2019-ben a BRFK hivatásos állománya 638 fővel csökkent és csak 368 helyet tudtak betölteni.

Az elmúlt 10 évre visszatekintve már csak a tökig lehúzott redőnyös fideszes szavazó nem látja, hogy Orbán a fiatalokat, nyugdíjasokat, rendőröket, tűzoltókat, orvosokat, ápolókat, tanárokat, melósokat stb.. nem, kizárólag a strómanjait becsüli.