Világszínvonal: ütős kis lebőgés érik egy Budapestre tervezett sporteseménnyel kapcsolatban

A február közepére tervezett Hungarian Open WTA-torna körül enyhén szólva sincs minden rendben. Hogy mást ne mondjunk, egyelőre olyan csekélységek hiányoznak, mint a versenyadatlap, a jegyértékesítés, vagy éppen a helyszín.

A február 17-23. között esedékes 251 750 dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open Budapesten kerül megrendezésre, legalábbis a hivatásos női teniszezők szervezete (WTA) szerint. Eddig minden szép és jó, a jelek szerint azonban még azt sem tudni, hol lesz a torna.

A 2020-as WTA-naptárban februári dátummal szereplő Hungarian Ladies Openre nincs szerződése a Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ) a jogtulajdonossal, illetve nincs anyagi forrás az államtól, így azt egyedül megrendezni ezen körülmények között nem lehet.

- olvasható a Magyar Tenisz Szövetség honlapján. Miközben Richter Attila van feltüntetve versenyigazgatóként, vagyis az MTSZ főtitkáránál futnak össze a tornarendezés szálai.

A WTA történetében ilyen skandalum még nem fordult elő. A játékosokat becsapták, mert úgy neveztek, hogy semmit sem tudtak, a torna még helyszínnel sem rendelkezett. Richter Attilának lehetősége lett volna arra, hogy a WTA-szabálya szerint a BOK-csarnoktól 200 kilométeren belül bárhol megrendezze a versenyt. Ha ezt időben jelzi a WTA felé, úgy a februári és az én júliusi versenyemet is automatikusan meg lehetett volna tartani Magyarországon.

- mondta a WTA-tornák tekintetében nagy tapasztalattal rendelkező Márky Jenő a 24.hu-nak.

A lap utánajárt annak, hogy történt-e bármilyen próbálkozás ebben az ügyben. Kiderült, hogy érkezett megkeresés a Márky által említett paramétereknek megfelelő, két helyszínhez. A győri Audi Arénában - bár a létesítményt üzemeltető Győr Projekt Kft. ügyvezetője szerint Richter  személyesen érdeklődött nála - ebben az időpontban más események miatt nincs szabad kapacitás. A másik elméletben megfelelő helyszín a debreceni Főnix-csarnok lenne, a hírek szerint itt is történt már puhatolózás, megegyezés viszont még nem.

Úgy tűnik tehát, bármennyire szeretnék titkolni, mégis Richternél futnak össze a szálak ebben a kellemetlen, és a jelek szerint egyre kellemetlenebbé váló ügyben.

Még jó, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a napokban harsogta tele, főként a fluffermédiát azzal, hogy „világelsők vagyunk, hiszen a nemzetközi szervezetek hozzánk fordulnak: szeretnénk-e megrendezni egy világeseményt".

Érdekes, pedig minden jel arra utal, hogy még egy tenisztornával is nehezen boldogulunk. Persze azért annyira ne csodálkozzunk ezen, hiszen a szervilis kormánypárti politikusok, propagandisták szerint még a magyar egészségügy is világszínvonalú…