Helló Röfi! - szerdától nemzeti színű zászlót kell tűzni a sertéshúsba a hentespultokban

"Magyar asztalra magyar tonhalat!" – mondhatnánk, de a metafora már csak azért sántít, mert míg a tonhal egészséges, addig a sertéshús - minden releváns népegészségügyi kutatás szerint – jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy betegebbek vagyunk és korábban halunk, mint azon országok állampolgárai, akik lényegesen kevesebb sertéshúst fogyasztanak nálunk.

Az intézkedés bevezetését persze nyilván nem epidemiológiai szempontok vezérelték, hanem a hazai sertéshús biznisz felpörgetése vagyis Orbán Viktor így akarja nyereségessé tenni strómanja, Mészáros Lőrinc nevére írt vállalkozását. Mészáros ugyanis agrárvállalkozásain keresztül - Kósa Lajos édesanyját meghaladó mértékben - meghatározó szereplője a magyar sertéspiacnak.

Az Orbán-kormány új intézkedése szerint minden nagyobb húspulttal rendelkező hazai élelmiszerüzletben kis magyar zászlócskával kell jelezni a disznóhús származási helyét, 200 négyzetméter alatti boltokban elegendő kiírni a származási helyet.

Az intézkedés már csak azért is átlátszó, mert a szabályozás a marhahúsra, baromfira nem, csak és kizárólag a disznóhúsra vonatkozik.

Számos nemzetközi klinikai vizsgálat és kutatás bizonyította ugyanis, hogy a vörös és feldolgozott húsok nagy mennyiségű fogyasztása elősegíti a cukorbetegség, a koszorúérbetegségek, illetve különböző rákos megbetegedések kialakulását. Az egészségügyi vizsgálatok konklúziója szerint a jelentős mértékű vöröshúsfogyasztás rontja az adott ország halálozási arányát.

Emlékezetes, kis balkáni-magyar történet, amikor tavaly húsvétkor a Mátrai Erőmű dolgozói húsvéti jutalomként féldisznót vihettek haza, már akkor is lehetett tudni, hogy az Orbán-stróman nagylelkűségének oka sokkal profánabb, mint a keresztény emberbaráti szeretet, ugyanis Mészáros Lőrinc Búzakalász 66 nevű agrárvállalkozása a sertéspestis miatt meghozott Magyarország elleni embargó után feltehetően nem tudta volna megfelelő profitrátával értékesíteni sertéseket.

A baromfik rántva jók, a disznók pedig okosak – összegezte emberi bölcsességének szubsztanciáját Orbán Viktor - 2017-ben Bözsi néni udvarán - a disznóól mellett.

A lényeg, hogy ne legyen kibúvó, ne legyen sorosista szabotázs, legyen végre a disznó is nemzeti!

Mivel Orbán többször utalt rá, hogy politikai példaképe a Horthy-korszak, így nem lennénk meglepődve, ha hamarosan jönne az új nemzeti csoki is:

nemzeti 

(Főkép: Szarvas/Index)