És akkor Novák Katalin azt mondta: a Néppártnak tennie kell azért, hogy a Fidesz benne maradjon

Tette mindezt röhögés nélkül, de nem is ez a durva. Sokkal inkább az, hogy bár a kormánypártot a jelek szerint ki fogják dobni, mint a macskát ……, még mindig akadnak olyanok, akik kérdezés és gondolkodás nélkül nyelik ezt a maszlagot.

A Fidesz alelnöke erős mondatokat engedett el a „köz”médiában, (hol máshol?) szerinte ugyanis

sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni az EPP-ből, és a párt tétlenül várja, hogy döntesenk róla, de szó sincs erről.

Hozzátette, a Néppártnak meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését, és remélik, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és KERESZTÉNY értékek védelmére és képviseletére a jövőben, és nem tolódik tovább balra.

Novák és pártja persze továbbra is kizárólag a könnyedén megvezethető szavazóik felé kommunikál, más ugyanis már régóta nem bólogatna és tapsikolna ehhez a harmatgyenge színjátékhoz, amit ezúttal a Fidesz alelnöke adott elő a jelenleg is felfüggesztés alatt álló, és minden jel szerint a kizárás határán evickélő pártjával kapcsolatban.

Azt, hogy a Néppárt vezetése végül Orbánék kirúgása mellett dönthet, az is alátámasztani látszik, hogy a pocakos vezér azért utazhatott néhány napja Varsóba, hogy előkészíthesse a Fidesz átültetését és a konzervatív frakcióban folytathassák.

Már alig várjuk a kormánypárti politikusok, propagandisták magyarázkodást, amivel azt próbálják meg (feltételezhetően sikerrel) letolni lehúzott redőnyös szavazóik torkán, hogy minden Orbán tervei szerint történt és alakult, miközben a valóságban minden jel arra utal, hogy a lassan a világ minden pontján elrettentő példaként emlegetett kiégett despotát és pártját ezúttal is csúnyán beárazzák majd.