Így ér össze a Tiborcz-család és a NER közbeszerzésbajnok informatikai üstököse, a 4iG

Milliárdos közbeszerzések és persze gyanús céghálózat, egy esetleges szerelmi szál bújik meg egy V. kerületi Tiborcz-lakás ajtaja mögött. Kis magyar közpénzgráfia 2020-ban Európa közepén. Ezért várják magyarok milliói az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást és annak nyomozásait.

Hol a Tiborcz család, hol a közpénzmilliárdokkal kitömött Symmetria Magyarország Zrt. többségi tulajdonosa, Griecs-Farkas Emese használta az utóbbi években azt az V. kerületi, Báthory utcai lakást, melyben jelenleg Orbán vejének testvérének, Tiborcz Péter cégei működnek, s amelyet eredetileg Tiborcz István - papíron biztosan – apjának, majd az pedig Péter fiának ajándékozta.

Bár az utóbbi időben a NER informatikai üstököseként a Mészáros Lőrinctől a korábbi jobbkezéhez, Jászai Gellérthez vándorolt 4iG Nyrt.-t szoktuk emlegetni, néhány éve még egy másik cégről suttogták azt, hogy a legmagasabb körökhöz van bekötve. Ez a vállalat a Symmetria Magyarország Zrt., amely ugyancsak szépen gyarapszik, és az iparági pletykák szerint a Tiborcz család, közelebbről Tiborcz István bátyja, Tiborcz Péter befolyása alatt áll.

-írja leleplező cikkében a 24.hu.

 

A részben Griecs-Farkas Emese által tulajdonolt cég azonban nem csupán a Zala Megyei Kormányhivataltól, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól, a Lechner Nonprofit Kft.-től, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, a Magyar Fejlesztési Banktól vagy éppen a Belügyminisztériumtól kap megrendeléseket, hanem alvállalkozója a 4iG-nak is. Ez tehát azt jelenti, hogy a Juhász Gellért által irányított közpénzszivattyú jelentős mértékben hozzá segíti a nem annyira piaci alapú sikerekhez a Tiborcz-család befolyása alatt lévő céget.

A történet azonban akkor vesz szürreális fordulatot, amikor a cikkben megszólal a Teasdale Harold, a cég ügyvezetője, aki a Tiborcz Péter és Griecs-Farkas Emese kapcsolatát feszegető újságírói kérdésre válaszul elmondja, hogy

Úgy tudom, hogy van kapcsolatuk egymással. Az, hogy ez mennyire szoros – élettársi, házastársi –, erre nem tudok válaszolni, és nem is tisztem.

A saját maga és a Tiborczék kapcsán pedig elmondja, hogy:

A Tiborcz családra vonatkoztatva: Tiborcz Péterrel évekre visszanyúló, szoros és régi jó kapcsolatom van, de ez egy baráti kapcsolat.

Ez már így meglehetősen furcsa, ezt még megfejeli egy konkrétabb állítás, miszerint:

Sőt: Teasdale Harold szerint üzleti ügyekről nem is beszélnek.

- idézi a lap a cégvezetőt.

Majd a csúcs, amikor Tiborcz Péter új cége, a TransCon Húngaro Zrt. is szóba kerül:

Beszélgetésünkben szóba került Tiborcz Péter új cége, a TransCon Húngaro Zrt., amely ugyanabban az irodaházban működik, ahol 2018 közepéig a Symmetria tevékenykedett. 

Fogalmam sincs, hogy ennek a cégnek hol a székhelye, vagy éppen ki vezeti. Az ottani ügyvezetőt kellene megkérdezni. De igen, a Symmetriának volt ott székhelye

– mondta, majd jelezte, csak véletlenről lehet szó. Mindenesetre érdekes, hogy az üzletember nem tud sem a cégvezetőről, sem a székhelyről: a vezérigazgatói posztot Tiborcz Péter éppen tőle vette át 2018 nyarán, a vállalkozás pedig az alapítása óta nem költözött.

A fenti összefüggéseket látva az Orbán utáni Magyarországon nem kevés dolga lesz az Európai Ügyészségnek…

(Főkép: Magyar Narancs)