Az amúgy megvan, hogy a Fidesz egyik legantiszemitább megmondóembere ma is aktívan dolgozik a kormánymédiában?

Emlékszik még valaki a közéletből éppen 4 évvel ezelőtt hirtelen távozó Varga B. Tamásra? Az Echo TV akkori megmondóembere azért menekült el, mert egyszerre túl sokan kezdték felidézni zsidógyűlölő kirohanásait, valamint „művészetét”, amiket először letagadott, majd fülét-farkát behúzva könnyesen elismert. Talán akkor már a Fidesznek is kínossá vált, de mostanra úgy tűnik, mégis igényt tartanak a korábban Orbánt is lezsidózó nemzetikeresztényhazafira.

„Ezúton bocsánatot kérek mindazon kollégáimtól, akiket múltammal kapcsolatosan bármi is váratlanul ért, s azt magukra nézve sértőnek találják. Bocsánatot kérek továbbá azon zsidó polgártársaimtól, akik régebbi kijelentéseim okán sértve és megbántva érezhetik magukat. Mondanám, hogy máshogyan gondolom már, de itt most nem az a lényeg, hogy most mit gondolok, hanem, hogy régebben mit gondoltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nem olyannak gondolt engem, mint amilyen vagyok. Esendő emberként gyakran hibázom. Gondolkodó emberként gyakran konfrontálódom még saját magammal is. Hívő emberként pedig arcon tudnám magam sújtani némely emberi gyarlóságomért. Valóban és ténylegesen sajnálom, hogy számos embernek csalódást okoztam. Tettemre nincs mentség, a felelősséget vállalom” – ezekkel a sorokkal menekült el 2018 januárjában a közéletből Varga B. Tamás.

Az ok, melyről mi is írtunk, nem volt túl bonyolult: a fideszes megmondóember igyekezte eltörölni nyíltan antiszemita múltját, de végül nem sikerült. A kurucinfo Holokamu rovatának egykori szerzője korábban mindenkit lezsidózott, aki épp nem volt számára szimpatikus, köztük pl. Orbán Viktort is.

Aztán persze, akárcsak a Fidesz, ő is köpönyeget váltott, és Mészáros Lőrinc Echo TV-jében talált otthonra. Ekkor azonban már ő is dicsőítette a narancsos vezért.

És nincs ez másképp ma sem. A kormánypártok ugyebár senkit nem hagynak az út szélén, így valószínűleg megengedték neki, hogy szép lassan visszaszivárogjon a közéletbe. Az év végén épp a Demokratában Gyurcsányozott egy egészségeset, a Pesti Srácok blogján pedig napi szinten teszi ugyanezt.

Ezúton is csak gratulálni szeretnénk ahhoz, hogy a kormánymédiában még mindig Varga B. a szellemi nívó. Bár tudjuk, a "jobboldali értelmiséget" rég elvesztették, és már nem is keresik.