Nem azt mondták Laci, azt mondták, menjetek a pics@ba, valljuk be! – videó

L. Simon László az index.hu kérdésére magyarázta a bizonyítványt. Szarul, végtelenül szarul…

A közelmúltban számos egykori fideszes miniszter, egyetemi tanár és közéleti szereplő fejezte ki a csalódottságát és kiábrándultságát az Orbán kormányzásával kapcsolatban. Olyannyira, hogy az a többek között az egykori kultuszminiszter, Pálinkás József, Bod Péter Ákos, Csaba László és Chikán Attila közgazdászok, illetve Beer Miklós püspök és Jeszenszky Géza volt külügyminiszter neveivel fémjelzett társaságból egyre többen gondolják úgy, hogy a Fidesz helyett egy új jobboldali pártot kell létrehozni, máskülönben Orbán egyre köztörvényesebb módszerekkel működő kleptokráciája nem ciklusokra, hanem százévekre lejáratja a „konzervatív”, illetve a „nemzeti” jelzőt  a magyar belpolitikában.

Értelmiségi körben a politizálásnak mások a formái és módjai, mint a politikusi világban. Ebben semmi problémát nem látok. Mármint abban, hogy adott esetben van egyfajta elégedettlenség, van egyfajta félelem. Ezt elsősorban az motiválja, hogy valójában aggódnak attól, hogy 2022-ben mi lesz így a választásnak a kimenetele.

- magyarázkodott L.Simon László.

Aggódnak, ez így van, hiszen a valódi konzervatívok valóban aggódnak attól, hogy Orbán újrázni tud és esetleg újabb négy évig „jobboldalinak” hazudhatja a népbutító populista rendszerét. Egyvalamiért biztosan nem aggódnak az említett emberek: az Orbán-család vezette közpénztolvaj Fidesz jó választási szerepléséért.

Még 2008-ban történt az eset, amikor Gyurcsány Ferenc beszéde közben az SZDSZ-es Horn Gábor – a ma már NER-kompatibilis Szijjártó-spanná avanzsálódott - Kóka Jánoshoz fordulva úgy kommentálta, illetve korrigálta a Gyurcsány Ferenc által a hallgatóságnak elmondottakat, hogy:

nem azt mondták Feri! Azt mondták, menj a picsába, valljuk be!

Nos, nekünk valahogy éppen ez az eset és  helyesbítés jutott eszünkbe, csak éppen L. Simon mostani magyarázkodása és maszatolása kapcsán, innen a címben szereplő parafrázis:

Nem azt mondták Laci, azt mondták, menjetek a pics@ba, valljuk be!

Cser-Palkovics Andrást viszont érdemes meghallgatni… De nézzék csak!