Vészjósló adatokat közölt a NASA

Nem úgy tűnik, hogy igazuk van az olyan kaliberű, klímahisztiről fröcsögő kormánypárti megmondóembereknek, mint Kósa vagy éppen Bencsik, persze fideszes berkekben nem dívik a valósággal foglalkozni, így aztán egy olyan kis forrásocska, mint a NASA sem valószínű, hogy gondolkodásra készteti majd a hazai politikai élet szervilis, körberöhögött szereplőit.

A tavalyi volt Földünk legmelegebb évtizede, 2019 pedig összességében a második legmelegebb év a globális hőmérsékletek 1880-as rögzítése óta

- derült ki a Meteorológiai Világszervezet, a NASA és a Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal által napokban nyilvánosságra hozott közös kutatásából.

A melegedés egyértelmű és kétségbevonhatatlan trend (...) és abban is biztosak vagyunk, hogy emberi tevékenység eredménye.

- jelentette ki Gavin Schmidt, a NASA Goddard Intézetének igazgatója. Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet főtitkára pedig hozzátette,

 "A szén-dioxid-kibocsátás jelenlegi trendjével egy 3-5 Celsius-fokos hőmérséklet-növekedés felé tartunk a század végéig".

Az eredményekről a New York Times is beszámolt, hozzátéve, hogy a hőmérséklet emelkedésén túl, a klímaváltozás hatása már a jelenben is érzékelhető, elég, ha az ausztráliai erdőtüzekre, az Afrika déli részén uralkodó szárazság miatti éhínségekre, vagy az Egyesült Államokat több tízmillárd dolláros károkkal sújtó időjárási anomáliákra gondolunk.

Nos, úgy tűnik, még a bozótosnál is jobban éghet a szervilizmustól egyre durvább dolgokat fantáziáló, majd azokat közvélemény elé táró, rendkívül komoly fideszes gondolkodók arca.