Az orbánista "újságíró" "gondolkodott", hogy felsorolja-e milyen szépen fejlődik Magyarország

De végül csak érintőlegesen vette sorra az Orbán-kormány erényeit.

Orbán egyik feltétlen hívének - a kislányok bugyija alá fényképező fideszes zugfirkász, Pilhál Tamás édesapja -, Pilhál Györgynek egyik fontos feladata a kormánymédiában a Gyurcsányozás. Igaz, nem ismerjük minden szegmensét a munkásságának, szerencsére. Az megvan, hogy egyszer biztosan könyörgött Orbánnak azért, hogy legyen már a régi.

Na, de ennyit Pilhál György nerisztáni hierarchiában való lokalizációjáról, a lényeg a friss publicisztikájában van. Abban, amit természetesen Gyurcsány Ferencről írt. Egy DK-közleményt igyekezett megszégyeníteni úgy, hogy elgondolkozott felsorolja-e nekik, illetve "az ország hülyíthető felének", hogy Magyarországon valójában mi minden oly' csodás. Végül, a gondolkodás után az alábbi sorokat szülte meg:

Darabig gondolkodtam, kezdjek én most itt egy tételes felsorolást a mai magyar valóságról, a zsúfolt bevásárlóközpontokról, a csurig telt szállodákról, a gyarapodó autópálya-hálózatról, egyebekről? Frászt. Elemezze a kiáltványt az, aki épp a Holdról jött. De főképp a szerző kezelőorvosa, gyógyszerésze.

Egy darabig én is gondolkodtam, hogy írjak-e arról, hogy egy zsúfolt budapesti bevásárlóközpont és egy csurig telt szálloda nem igazán tükrözi egy ország lakosságának anyagi állapotát, vagy esetleg kezdjek-e tételes felsorolásba arról, hogy hány autópálya nem jutott el az országhatárig úgy, ahogy Orbán azt ígérte 2018-ra, de valószínűleg Pilhál György az Orbán-oltára előtt lebegő rózsaszín ködtől úgysem értené. Meg szerintem amúgy se.

Pedig valószínűleg Pilhál György is járt már kórházban idehaza - olyanban, amit még vezére szerint is fel kellene újítani kormányzásának 10. éve után. Talán Pilhál György is tudja, hogy még Etiópiában is vannak tömött luxusszállodák, de vélhetően nem szívesen költözne oda, és talán még Pilhál György is hallotta már, hogy mekkora pl. a magyar lakosság hitelállománya. Sőt, Pilhál György is élt a Kádár-korszakban, ahol - irgalom atyja ne hagyj el - többeknek volt saját lakása és autója, mint manapság, mégsem soroljuk fel az ország hülyíthető felének se, hogy milyen fasza volt akkor az élet. Mert nem volt az.

Persze, Pilhál Györgynek ettől még jó. A szervilizmusért jól fizetnek manapság. Is.