Orbán arról beszélt, hogy milyen "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítani a politikát"

Persze, nem magáról beszélt, hanem Soros Györgyről. A Kossuth Rádióban ismét elmondta, hogy megint ő tehet mindenről.

Ugyebár csütörtökön az Európai Parlament hatalmas többséggel, 446 igen és 178 nem szavazat ellenében a módosítóval együtt elfogadta az állásfoglalást a Magyarország és Lengyelország ellen a hetes cikk alapján indított eljárás ügyében, a határozatot pedig az Európai Néppárt is támogatta. Ezzel kapcsolatban Orbán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy

egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból, mert a pártcsalád többsége "elárult bennünket".

És csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok "egyértelműen velünk voltak", és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Miután ismét világossá vált, hogy a Néppárti tagságról mindig is a Fidesz döntött és dönt, gyorsan kiderült, hogy a problémák epicentruma megint, mint mindig: Soros.

Az egész ügy mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az EP-ben és az európai politikában. Az ilyen akciók mögött egyértelműen a Soros-féle hálózat van - mondta, majd a világ első számú oligarchájának nevezve Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára" - fogalmazott Orbán.

Viszont no para, mert "míg ez a hálózat egy kevert, új Európát akar, addig Magyarország nem migránsokkal, hanem magyar gyermekekkel akar válaszolni a demográfiai problémákra". (Ha pedig magyar gyermeket szeretnél, nem kevertet, máris hozzádcsapnak 10 milliónyi hitelt. Persze csak akkor, ha házas vagy, amúgy ne akarj magyar gyereket.)