Az Orbánból épp hogy kilátszó kamucivilek szerint a Momemtum képviselői retardáltak

Csizmadia László, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke írt feledhetetlen cikket a Magyar Hírlapba. Történelmi távlatok, jól rekonstruált morális tér, érvek és erkölcsök - minden benne van, amit egy közélet iránt érdeklődőnek Magyarországon manapság tudnia érdemes.

Nagyon messziről indulunk, de annál pontosabban érkezünk a jelenbe: "A fiatalos forradalom időszerűségét 1956-ban az egyetemisták megérezték. Az akkori viszonyok kikényszerítették a lépést" - kezdi a fideszes "civilek" bölcs gondolkodója. Ez a kis történelmi kitekintő pedig azért kell, mert "a szocliberális rendszer bűnös vezetői visszatértek régi szokásaikhoz, felbátorodtak". Csizmadia László ezt érzi.

És ki is fejti, hogy ez miért veszélyes:

Az 1956-os egyetemistákhoz ma hasonló korban lévők elenyésző része felkészületlenül, harci tüzet fújva a politikában a hatalomszerzést tekinti a céljának. Kellő rálátással a közelmúltra rádöbbenhetnének, hogy az ország vezetése nehéz súlyok cipelését jelenti, és nemcsak a sikert, hanem a bukások lehetőségét is magába rejti. Ne általánosítsunk, de állapítsuk meg, hogy mindazok, akik leszármazottként most bukott szülők, nagyszülők hajszolására a szocliberális csődrendszert kívánják visszahozni, finoman szólva feledékeny felmenőik áldozatai - írja.

Csizmadia emlékeztet minket, hogy 2002-2010-ig "politikai terrorban" éltünk, azóta pedig "alig telt el kilenc év" (!!!), és

a külföldről támogatott Momentum retardáltnak tűnő fiatal képviselői csatlakoztak a piaci kofasághoz, a pártpolitikai kereskedelmet szolgáló rendszerhez, és a haza kiárusítói lettek.

Ó!

A cökás zseni gondolati sebesvonata olyan gyorsan robog, hogy Mészáros Lőrincnek kéne alatta új vasúti pályát építeni, de azért - bár nem ütjük meg az általa képviselt szellemi nívót - nagy nehezen kihámoztuk a konklúziót:

Szellemi honvédőkre van szükség, akik rámutatnak az ellenzék által vezetett önkormányzatok törvénysértéseire.

Szerintem szervezzünk békemenetet minden ellenzéki városba! Szegény idős néniket és bácsikat legalább nem kell mind felhordani Pestre.