Kéri László: Ha valaki igazán tudja, mekkora hatalom Soros-ügynöknek lenni, akkor az Orbán

A #hetikéri rovatban a hazai közélet egyik legérdekesebb egyéniségével, politikai gondolkodójával, Kéri Lászlóval beszélgetünk hétről hétre a legfontosabb történésekről. Azt megígérhetjük, a politológus soha nem rejti véka alá a véleményét. Itt a Heti Kéri!

Zsúrpubi: Úgy tűnik, a májusban megválasztott új Európai Parlamentet nem is az uniós polgárok tízmilliói választották, hanem egytől egyig Soros György fizetett bérencei. Gyanútlan uniós polgárok millióit tévesztették meg, vagy ami még rosszabb, lehet, hogy ők is Soros-ügynökökké váltak.

Kéri László: De még az is lehet, hogy Soros György fű alatt vett magának vagy kétszázmillió bevándorláspárti szavazót, s még az a szerencse, hogy nálunk nem mert ezzel próbálkozni, hiszen jól tudhatta, hogy itt, Magyarországon neki coki! És ezt jó előre, hatalmas plakátokon meg is üzentük a milliárdosnak, még tavaly februárban.

ZSPB.: Ezek szerint te is hallgattad pénteken a Kossuth Rádiót.

K.L.: Igen, ott hallhattam azt az elemi erejű, megvilágító igazságot, hogy a Fideszt előző nap a Soros-féle felforgató ügynökök aknamunkája miatt érte páratlan szégyen, vereség, elsöprő erejű leszavazás az Unió parlamentjében. Ezt eddig is tudhatta minden józanul gondolkodó magyar ember, csak most végre kibújt a szög a zsákból. Újfent igazolódott, amit mi már 2015 nyara óta egyfolytában írunk, mondunk és ezerféle fórumon hangoztatunk: mindenütt Soros ügyködik. Most végre a világ szemébe vághattuk azt az igazságot is, hogy ő lenne a mai világ első számú oligarchája, aki azt hiszi, hogy pénzzel bárki és bármi megvásárolható. Mi csak tudjuk, mi aztán mindenkinél jobban tanúsíthatjuk, hogy Soros pénze nélkül a mai világ működésképtelen.

Ha Soros pénze nem lett volna, én sem élhetnék vissza minden áldott héten az egykori szolid hírű Kossuth Rádióval, és a haverom, Lackó sem ücsöröghetne évtizedszámra az ország első számú közjogi intézményének élén úgy, hogy közröhej tárgyává silányítja a parlament működését.

Szóval, ha valaki igazán kutatja, mekkora hatalom Soros-ügynöknek lenni, akkor elég, ha rám és a pártalapító haverjaimra néz, mindent azonnal megérthet…

ZSPB.: És ezen kívül mi mindenről értesülhettünk az elmúlt héten?

K.L.: Először is arról, hogy Orbán ezzel a vereséggel már számolt a múlt héten is, ami némileg megmagyarázza azt a fajta nyegléskedést, amit a sajtótájékoztatónak becézett propagandafórumon előadott. Másodszor, a hét elején híre ment annak is, hogy az EPP, a Néppárt nem fogja Orbánékat megvédeni, mert a tagjaira bízza a szavazást. Ebből már egyértelműen kiszámítható lett a várható elítélő határozat többsége. Harmadszor, elrohant Varsóba, hogy megtárgyalja az ECC-be való esetleges felvételüket, ami lényegében az uniós frakciók legszélsőjobbdalibb csoportosulása. Ott feltehetően biztatást kapott, mert megint nagyon bátor lett.

Igaz, ez a frakció nem oszt, nem szoroz, érdekérvényesítő képessége össze nem vethető a néppárti tagsággal, de mit tudhat erről az itthoni Fidesz-hívő? Semmit, azt, amit a közszolgálatinak csúfolt, Sikamlóssy-féle rádió elmagyaráz nekik.

Azt fogják hallani heteken keresztül, hogy a Fidesz és Orbán OTTHAGYTA azt a Néppártot, amely nem fogadta el az ő migránsellenes politikai alapállását. Meg azt, hogy mindenki Soros-ügynök, aki egy rossz szót szólni mer a Fidesz ellen.

ZSPB.: Mindez lényegében olyan külpolitika, amely az emberek többségét aligha izgatja.

K.L.: Ebben igazad lehet, de az is roppantul érdekes, ahogyan párhuzamosan elővette a roma-kártyát és az évtizednyi hosszúságú gyöngyöspatai konfliktusokat hirtelen beemelte a nagypolitika világába. És persze azonnal átértelmezi: nem adhatunk semmirekellő és munkakerülő cigányoknak csak úgy százmilliót, amikor vérző szívű magyar honfitársaink éhbérért szenvednek Lőrinc erőművében fillérekért… Ja, nem ezt mondta. Ezt most én kötöttem össze, pedig Orbán akár ezt is mondhatta volna. Megint előáll egy olyan féligazsággal, ami arra jó lesz, hogy az indulatokat kölcsönösen fölgerjessze, miként a börtönbeli kártérítések összegeivel is úgy dobálódzik, mintha azok kizárólag az ügyeskedő ügyvédek trükkjeinek lennének köszönhetők és csalások útján szereztettek Ja, és ezek az ügyvédek is közvetlen kapcsolatban vannak a Soros-hálózattal, el ne feledjük egy pillanatra se.

Az Orbán által útnak indított politikai hisztéria többféle haszonnal is kecsegtet. Egyrészt beleillik a bíróságok elleni hadjáratba, másrészt az összes lehetséges ellenfelét azonnal kriminalizálja, egyúttal azonnal Soros-ügynökökké avatva őket. Harmadrészt teszteli a híveiből álló közvélemény-részt: vevők lennének-e egy esetleges kisebbség-ellenes kampányra is.

Mert, ha igen, akkor megvan az új csodafegyver, az, amit a Jobbik csaknem egy évtizeddel ezelőtt felfedezett magának, aztán a domesztikálása érdekében kénytelen lett sok-sok éven át megszabadulni tőle. Ha minden rosszul megy, akkor 2020-2022 között megkaphatjuk magunknak az egykori Jobbik Fidesz-mutációját, kb. tizenkét évnyi késéssel.

ZSPB.: Ez lenne a heti Orbán-hiszti igazi oka?

K.L.: Azt hiszem, hogy nem teljesen. Amitől igazán fél az az, hogy a csütörtöki határozatba belefoglalták: az uniós pénzek odaítélésekor a következő hétéves ciklus során számítsanak a jogállamiság betartásának a kritériumai is. Ettől lett igazán ideges, ezért menekül fejvesztve a szélsőjobb karjai közé, pontosan tudja, hogy e kérdésben megértésre csak ott számíthat, Csak az a gond, hogy ott összesen alig 170-180 képviselő van, szemben a 446 Soros-ügynökkel. Talán, ha rávenné Sorost, hogy támogassa az európai szélsőségeket is, akkor ő, mint régi Soros-paciens, itt is nagy sikereket arathatna…