Soros leleplezte Orbán tervét

Ez veszélyes!

Az üzletember egy német lapnak adott interjúban arról értekezett, hogy a magyar miniszterelnök hatalma állandósítása érdekében kihasználja az etnikai és vallási nacionalizmust, az elzárkózást, miközben az EU alapértékeit belülről támadja. De azt is elárulta, az ő terve miről szól valójában a kormány hazugságaival szemben.

Soros párhuzamot von a magyar és a lengyel politikai helyzet között, szerinte a Kaczyński és Orbán által elképzelt rezsimek nagyon hasonlóak.

Úgy látom, arra törekszenek, hogy kihasználják az etnikai és vallási nacionalizmust, az elzárkózást, annak érdekében, hogy állandósítsák hatalmukat…Bizonyos értelemben azt a fajta színlelt demokráciát állítanák vissza, amely az I. és a II. világháború között Horthy Magyarországát és Piłsudski marsall Lengyelországát jellemezte.

Ahogy hatalomra jutnak, elfoglalják a demokrácia fontos intézményeit, amelyek autonómok, illetve azoknak kellene lenniük, legyen az a központi bank vagy az alkotmánybíróság. Orbán már ezt megtette, Kaczyński csak most kezd neki.

- mondta a Wirtschaftswoche magazinnak a Fidesz szavazói előtt egyenesen az ördöggel azonosított Soros, azt is megjegyezve, hogy nehéz lesz leváltani Orbán rendszerét. Majd kitért a szervilis kormánypárti figurák, valamint propagandagyárak személyével kapcsolatos hazugságáradatára is:

Orbán, igaztalanul, azzal vádol engem, hogy a javaslatom következtében muzulmánok árasztanák el Magyarországot, tönkretéve a nemzeti kultúrát.

Paradox módon szerinte az ő terve ezzel szemben arról szól, hogy a menedékkérőket a jelenlegi tartózkodási helyükön tartsa, és ott segítse őket, amíg rendezett módon, a befogadási lehetőségek alapján továbbmehetnek, míg Orbán a nemzeti határok lezárásával tartaná kint „a veszélyeztetett helyzetben lévőket, ami lehetetlenné tenné a szervezett, rendezett menekült politikát”.

Eközben a „köz”tévé, a TV2 és a többi propagandagyár szorgalmas kis csatlósai minden bizonnyal már fogalmazzák is a Fidesz lehúzott redőnyösei felé sugárzott alternatív valóság könnyen fogyasztható sorait…