A nerkompatibilis református püspök szerint a Helsinki Bizottság csempész csótányokat a magyar börtönökbe

Csuka Tamás váci református püspök egészen új oldalról közelítette meg a Fidesz által hetek óta tolt "börtönbiznisz" témát. Per lesz belőle.

Hogy Soros György irányítja a magyar börtönökkel kapcsolatos kártérítési ügyeket, az nem új infó. Ami új az ügyben az az, amit vasárnap Kismaroson Csuka Tamás váci református püspök tárt fel.

Az Index által szemlézett beszéd arra világít rá, hogy 

személyesen is megtapasztalta „a civilek által kifejtett lejárató tevékenységet”. Példaként a Magyar Helsinki Bizottság egy állítólagos akcióját hozta fel, „amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait”.

Mindez egyébként a málenkij robot áldozataira emlékezés közben merült fel, a helyi templomban tartott ünnepi szentmise után, ahol felszólalt a KDNP-s Rétvári Bence államtitkár is.

A Helsinki Bizottság azóta már reagált a kedves gondolatra, mint írják, perelni fognak.

"A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek" - olvasható a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában.

Frissítés:

Csuka Tamás református lelkész határozottan tagadja, hogy arról beszélt volna, hogy a szervezet csótányokat juttatott be a váci börtönbe, pedig az MTI ezt írta.

A helsinki Bizottság hétfő délután sajtóközleményt adott ki, melyben azt írják, pert indítanak az MTI ellen. 

„Csuka Tamás református lelkész határozottan tagadja, hogy arról beszélt volna, miszerint a Magyar Helsinki Bizottság csótányokat juttatott be a váci börtönbe. Pedig az MTI, a nemzeti hírügynökség tegnapi tudósítása ezt állítja. Itt valaki hazudik. Hogy kiderülhessen a teljes igazság, ki hazudik, ki sértette meg a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét, mi az MTI-t fogjuk beperelni. A jogcím: jó hírnév megsértése valótlan tény híresztelése útján” 

- írják.