És az megvan, hogy a fideszes média orbáni hazugsággal próbálja befolyásolni a Jobbik elnökválasztását?

Nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán vezette kormánypárt számára egyre fontosabb kérdés, hogy a legnagyobb frakcióval rendelkező párt is a Fidesz kézi vezérlése alá kerüljön. Az Origó "Marad a Gyurcsány-vonal a Jobbikban, vagy változás jön?" címmel adta közzé a jobbikos tagság megosztására irányuló szánalmasan átlátszó, gyakorlatilag önmagát leleplező cikkét.

Beszédes, hogy a kormánypárti lakájmédia egyre több cikket szentel annak a hamis narratívának, miszerint a Jobbik kongresszusán az dől majd el, hogy marad-e a Gyurcsány-vonal vagy sem. A cikkben szajkózott hazug állítás nyilvánvaló célja: a Jobbik tagságának megosztása, végül a párt leszalámizása. Egyébként is érthetetlen, hogy Sneider Tamás elnökségét miért vádolják gyurcsányista vonallal, hiszen őt mindeddig pont az ellenkezőjével, skinhead múltjával rongálták. Az is érthetetlen, hogy miért pont a képviselőségéről lemondott Szávay István kerül ellenpólusként az origós cikkekbe, hiszen éppen Szávay volt az, aki - a jobbikos tárgyalódelegáció vezetőjeként - megegyezett Gyurcsányékkal, illetve a szocialistákkal az önkormányzati helyekről. Sokan pont ezért voltak csalódottak, hogy ennek eredményeként a Jobbik még a közgyűlési helyeit sem tudta a fővárosban megtartani, illetve, hogy az ellenzéki párt végül budapesti polgármester nélkül maradt.

A hamis narratívát mantrázó fideszes bértollnokok közül kiemelkedik - no nem a tehetségével, hanem az említett kamucikkek gyakoriságával - Bordács Bálint propagandistává avanzsált bukott Fidelitas tag, akit 2016 telén egy Füzesgyarmaton megrendezett fidelitasos csapatépítő disznóvágáson még a sajátjai is csúnyán megcsapkodtak.

Nos, azt „megtudhatjuk” a cikkekből, hogy Jakab Péter és csapata jelentené a Gyurcsány-vonalat, arról viszont beszédesen hallgat a szerző, hogy mit képvisel a "másik oldal".

Jobbikos forrásunk kérdésünkre az említett cikkekkel kapcsolatban az alábbiakat mondta:

Az origós narratíva fideszes hazugság, amelynek semmi más célja nincs, mint az, hogy megossza a párt tagságát. A tízből kilenc jobbikos által támogatott Jakab Péter egyáltalán nem Gyurcsány-vonal, hanem az egyetlen népszerű és az egész ellenzéki szavazótábor számára elfogadható jobbikos politikus. A konfliktus sokkal inkább oda vezethető vissza, hogy mivel Jakab Péter név szerint megnevezte azokat az alelnökjelölteket, akikben megbízik és akikkel szeretne ráfordulni a 2022-es választásokra, ezért érthető, hogy azok, akik ebből a körből kimaradtak, most csalódottak, illetve sértettek. Azonban, ha már ebben a végletekig leegyszerűsített origós világban vizsgáljuk a Jobbik szombati kongresszusát, akkor sokkal közelebb áll az igazsághoz az a kérdésfeltevés, hogy "lesz-e a Jobbikban Fidesz-vonal vagy sem?". Azokat pedig, akik az említett cikkekhez belső információkat szivárogtatnak a fideszes sajtónak, név szerint ismerjük.

(Főkép:Origo)