Életet menthet: a mentők azt kérik, minél hamarabb tedd fel a mobilodra ezt az alkalmazást

Ingyenesen letölthető és díjmentesen használható, a neve: ÉletMentő.

Androidra a Play áruházból, iOS-es készülékekre az App Store-ból tudod letölteni. Először regisztrálnod kell a telefonszámod, ami elengedhetetlen a mentők hívásához, illetve a vészhelyzeti üzenetek küldéséhez.

Ezt követően alapvető adatokat adhatsz meg (születési dátum, TAJ-szám, lakcím). Érdemes még bevinni a rendszerbe, ha van valamilyen betegségünk, illetve a gyógyszerek nevét, amiket szedünk. Itt lehetőséged van feltüntetni azt is, ha allergiás vagy valamire. A várandósok pedig akár áldott állapotukkal kapcsolatos információkat is tárolhatnak profiljukban.

Ha komoly a baj és sürgős segítségre van szükséged, elég, ha egyszerűen a „MENTŐK” gombot választod, és három másodpercen át, folyamatosan nyomva tartod. Azon túl, hogy ezzel rögtön hívást indítasz a mentők felé, a diszpécser rögtön megkapja a beállított adataid, valamint tartózkodási helyed.

Ennél persze jóval részletesebb, összetettebb funkciókat is igénybe vehetsz az alkalmazásnak köszönhetően, segítség nyújt például félrenyelés, mérgezés, áramütés, vagy éppen kihűlés esetén is. De az újraélesztéssel kapcsolatos tudnivalókkal is ellátja használóját, sőt azt is megmutatja, hol található legközelebb defibrillátor, kórház vagy gyógyszertár.

Ugye ez megér annyit, hogy 3 percet rászánj az életedből?