Jakab Péter: Soha többé kétharmad!

A Jobbik frakcióvezetője a kormánymédia hazugságaival kapcsolatban tett közzé Facebook-bejegyzést, melyben azt írja: ha rajta múlik, a Jobbik úgy fog eljutni 2022-höz, hogy az ország ne jusson vissza 2010-hez.

Már mi is írtunk róla, hogy nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán vezette kormánypárt számára egyre fontosabb cél, hogy a legnagyobb frakcióval rendelkező Jobbik is a Fidesz kézi vezérlése alá kerüljön. Az Origó "Marad a Gyurcsány-vonal a Jobbikban, vagy változás jön?" címmel adta közzé a párt tagság megosztására irányuló "cikkét", amivel kapcsolatban most Jakab Péter is megnyilvánult.

Az origo azt kérdezi, hogy marad-e a Jobbikban a Gyurcsány-vonal. Mivel az origoról van szó, már a kérdés is hazugság. Hogyan maradhatna valami, ami nincs? Persze tudjuk, a Fidesz-média nem a valóságot írja, hanem a gazda vágyát. Orbán nagyon szeretne minél több Gyurcsány-vonalat az országban, arra ugyanis 2010-ben olyannyira nemet mondtak az emberek, hogy képesek voltak kétharmadot adni a Fidesznek. Orbán szeretné, ha a történelem ismételné önmagát, én viszont azon vagyok, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. Ha rajtam múlik, a Jobbik úgy fog eljutni 2022-höz, hogy az ország ne jusson vissza 2010-hez. Soha többé kétharmad - írja a Jobbik elnöki tisztségéért induló politikus.

A párt tisztújító kongresszusát január 25-én, szombaton tartja.