Miközben Orbán a holokauszt áldozatainak oswiecimi emlékművénél gyertyát gyújtott, a KDNP náci propagandára gerjedt rá

Állítólag "a Fidesz-KDNP pártszövetség a magyar történelem legsikeresebb politikai konstrukciója", de valahogy a holokauszt áldozataira való megemlékezés és a náci propaganda, amit a pécsi KDNP tolt a minap, elég nehezen összeegyeztethető.

Szabad Pécs vette észre, hogy a KDNP pécs-baranyai szervezetének Facebook-oldalán az alábbi képet terjesztették:

A második világháborús SS-plakát alapján készült posztot a cikk megjelenését követően eltávolították, ami arra utal, hogy talán csak a Fidelitas-körökhöz hasonló, elvárt ostobaság állhat a háttérben, ugyanakkor a kormánypártok propagandáját ismerve a szándékosság sem kizárható.

A Szabad Pécs emlékeztet: az eredeti képet – amiről eltávolították az SS jelzést – az interneten fellelhető legtöbb forrás Harald Damsleth-nek tulajdonítja. A német származású, de norvég illusztrátor leginkább a náci propagandaplakátjairól ismert, és norvég, angol, illetve magyar nyelvű Wikipédia oldala is van.

A szöveg amúgy simán passzol a KDNP-s agitprop kommunikációs anyagokba:

"A férfi a család védelmezője.
A nő a család szíve.
A gyerekek a család jövője.
Férfi és nő, egy egység, ahogy a természet elrendelte."

Ja, mindeközben Orbán Viktor Lévai Anikóval gyertyát helyezett el a holokauszt áldozatainak emlékművénél az Auschwitz-Birkenau német koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés keretében a lengyelországi Oswiecimben.