Orbán nem fog a gyöngyöspatai romákkal uzsonnázni

Sajnos fontosabb dolga akadt.

Gyöngyöspata Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata február 1-jén 14 órára meghívja a helyi roma közösséget, valamint többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátásra.

- derült ki egy ma kiadott közleményből. A meghívás célját is megfogalmazta Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke, eszerint

Egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést szeretnének folytatni a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk.

Emlékezetes, hogy a bíróság jogerős ítélete ellenére természetben, nem pedig pénzben kárpótolná azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. Képzéseket biztosítanának nekik. A héten el is kezdődött az egyeztetés azokkal a családokkal, akik érintettek az ügyben, hogy melyik lehetőséget szeretnék igénybe venni.

Orbán Viktor és a Fidesz egyébként lassan 10 évet átölelő regnálása alatt, mindössze választások idején könnyen megszerezhető X-nek tekintette a cigányságot, integrálásukkal kapcsolatban pedig még látszatintézkedéseknek is gyenge lépéseket tett.

Közben kiderült, hogy bár a miniszterelnök nagyon szereti a hasát, szombaton Portugáliában lesz jelenése, ahol az uniós támogatásokról tárgyal majd az EU keleti és déli tagállamainak egyeztető fórumán. Az elmúlt tíz év pedig tökéletesen bebizonyította, hogy éppen az uniós források esetében csillapíthatatlan az étvágya.