Nem szakadt le Orbán arca: Bízott benne, hogy az új polgármester "képes lesz begyógyítani a győriek lelkén támadt sebet"

A múlt héten derült ki, hogy a Fidesz vezérkara Orbánnal az élen már 2018-ban tudott a Borkai-videó létezéséről, a kormányfőnek most mégis volt arca a győriek "sebeiről" ömlengeni a Dézsi Csaba Andrásnak írt gratuláló levelében.

Orbán tegnap levélben gratulált Győr új, vasárnap megválasztott polgármesterének:

"Amikor azt kértem Öntől, hogy nyerje meg a választást, akkor abban bíztam, hogy tapasztalt önkormányzati képviselőként és közkedvelt kardiológusként képes lesz begyógyítani a győriek lelkén támadt sebet, éppen ezért örülök, hogy most a győzelméhez gratulálhatok"

– írta Dézsi Csaba Andrásnak.

Kevesebb gyomorforgató dolgot tudtunk elképzelni annál, minthogy a győriek a történtek után ismét egy fideszes polgármestert választottak. Ám erősen felzárkózik az élmezőnyhöz az a tény, hogy a megismételt választás előtt az is kiderült, hogy Orbán régóta tudott Borkai olyasfajta bulijairól, amit a Wall Street farkasának forgatókönyvírói is megirigyeltek volna, csak épp le se szarta.

Mikor Borkai egy alkalommal Kubatovval a Fidesz budapesti székházában találkozott, a pártigazgató azt mondta neki, hogy a „főnök” szerint ami történt, magánügy, és nyugodjon meg, mert ha az önkormányzati választási kampányban nyilvánosságra kerül a téma, akkor azt a jobboldali médiában blokkolni fogják. 

Aztán jé, mikor a Fidesz hatalmasat bukott a sztorival, Borkai mégis kellemetlen lett a számukra. Most pedig már ott tartunk, hogy Orbán és a Fidesz gyógyítja a győriek sebeit...

És a mi erős hányingerünket csillapíthatja majd vajon valami?