Csak a Fidesz: Az októberi pofára esés sem józanította ki a kormányközeli Nézőpontot

Újabb reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeivel jelentkeztek.

Amiből természetesen ezúttal is kiderült, hogy

A kormánypártok népszerűsége töretlen.

A Nézőpont Intézet 1000 embert kérdezett meg telefonon (bizonyára nem ugyanazt az ezret, akiket mindig szoktak), a konklúzió: A Fidesz-KDNP 50%-os támogatottsággal bír, így egy aktuális országgyűlési választáson is simán nyerne.

Más kérdés, hogy az önkormányzati választások eredményeivel kapcsolatban (is) úgy mellélőttek Tarlós kényelmes sikerét jósolva, hogy a vezér talán azóta is idegesen nyaldossa a száját, ha erre gondol.

2019. október 13-a után az emberek zöme csak jókat mosolyog egy ilyen előrejelzésen. Pláne a Fideszhez közeli intézetek esetében. Ráadásul ez a kutatás január 10. és 16-a között készült, Jakab Péter elnökké választását megelőzően. Jakab és csapatának előretörésével pedig újra jelentősen megerősödhet és alternatívát jelenthet az igencsak jelentős számú, jelenleg pártnélküli szavazók számára is a Jobbik. Ha ezt hozzáadjuk ahhoz, hogy pontosan tudjuk, a Nézőpont eredményeit milyen megközelítéssel kell kezelni, az októberi választásokat követően ez a mostani kutatásuk még akár jó ómen is lehet mindenkinek, aki a kiégett despota bukását szeretné látni.