Ha „vétkesek közt cinkos, aki néma”, akkor mit mondjunk rájuk?

A szolgalelkű, elvtelen propagandisták nélkül nem létezhetne a kiégett despota által kiépített rendszer, és ez persze fordítva is igaz.

A szolgalelkű, elvtelen propagandisták nélkül nem létezhetne a kiégett despota által kiépített rendszer, és ez persze fordítva is igaz.

Mindenki, aki az alternatív valóságot hirdeti, mindegy, hogy a kamerába böfögve, lepötyögve, vagy arc nélkül az éterbe tolva, az közvetve felelős azért, hogy hazánk az EU 2. legkorruptabb országa, hogy Orbán a strómanjain keresztül lassan az egész országot zsebre vágja, hogy tovább, és egyre inkább fogy a magyar, a kivándorlás és így a munkaerőhiány pedig soha nem látott méreteket ölt, és azért is, hogy a kormány az alacsony bérekkel a fiatalokat, a szánalmas  mértékű nyugdíjemelésekkel az időseket köpi szembe.

De felelősként kell rájuk gondolni annak tudatában is, hogy évente több tízezer, egyébként megmenthető honfitársunkat vesztjük el az egészségügy borzalmas állapota miatt, ahogyan akkor is, amikor az oktatás lesújtó hiányosságaival szembesülünk. Arra pedig, hogy még egy világjárvány idején, a kormány kudarcos járványkezelését leplezve is folytatják pusztító tevékenységüket végképp nincs mentség.

Egyáltalán nem oldozza fel őket az a gyenge érvelés, hogy „ha nem én, más úgyis megcsinálná”.

Vétkesek közt cinkos, aki néma, de még inkább az, aki a vétkeseket segíti. A hatalmat elvtelenül szolgáló szervilis „újságírók”, „riporterek”, „műsorvezetők” pedig egytől egyig ezt teszik.

(A cikk eredeti változata 2020. február másodikán jelent meg.)