Kubatov-listákat találtak az egri polgármesteri hivatalban

Konkrétan: Listázta a Fidesz Eger lakosságát Nyitrai Zsolt 2014-es kampányában.

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről. Ennél komolyabb bizonyíték aligha volt az utóbbi időben a Fidesz törvénytelen módszereire - írja az Egri Ügyek.

A portál által közölt fotók bizonyítják, hogy az országgyűlési választások előtt, a fideszes városvezetés idején listákat készítettek az egriek pártszimpátiájáról. Mirkóczki Ádám, a város októberben megválasztott, jobbikos polgármestere személyes adatokkal való visszaélés és választási család gyanújával tesz majd feljelentést. 

Ezeket az adatokat az úgynevezett "Kubatov-listák" frissítése érdekében gyűjtik be minden egyes országgyűlési és önkormányzati választás, népszavazás, bármilyen fideszes vagy kormányzati aláírásgyűjtés (például nemzeti konzultáció) során. Ezeken a listákon találhatóak a fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai, amelyek alapján pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgosítható a Fidesz érdekében, mire használható fel. Például a párt noszogatására megy el csak szavazni, vagy önként és dalolva, sőt, lehet még ingyen aktivistáskodik is nekik. Egy ilyen lista aranyat ér minden kampányidőszakban - írja az Egri Ügyek.

A cikk szerint a fenti fotón egyértelműen látszik a listázott egri választópolgárok aktivitása, lojalitása. Az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent.

Az alábbi képen az az adatlap látható, ami alapján a fideszes aktivisták elvégzik a Kubatov-lista frissítését. Itt egyértelműen látható, hogy külön jelzésekkel tüntetik fel, hogy a 2014-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amikor az aktivisták felkeresték az érintett embereket, akkor azok milyen hozzáállást tanúsítottak. Illetve, hogy egyáltalán még életben voltak-e.

Itt azt taglalják, hogy az egyes választópolgár miként „viselkedne” a szavazás napján, vagyis egyáltalán elmenne-e szavazni. Ezt azért fontos tudni, hogy a szavazás napján az aktivisták tudják, hogy kihez érdemes bekopogtatni és személyesen győzködni arról, hogy induljon el a szavazóhelyiség felé.

Kíváncsian várjuk, milyen eredményt hoz majd a feljelentés, a hatóságok ugyanis nagyon visszafogottan szoktak cselekedni, ha a kormánypártokról van szó.