Szekszárdi fideszesek 300 millióért vettek egy lepusztult húsboltot, majd hatszoros áron eladták az államnak

De a rendőrség szerint ez nem baj.

Szekszárdi fideszesek megvásároltak egy lerobbant, üres húsüzemet, amire a paksi atomerőmű-bővítés miatt néhány hónap múlva szüksége lett az államnak. A rendőrség meg sem nézte, mennyit nyertek az üzleten, lezárta a nyomozást - írja a 24.hu

A lap úgy tudja, az eladó a Cseppkő Faktor Zrt. volt, amely pont a paksiak terjeszkedése előtt csapott le az ingatlanra, pedig korábban hiába próbálták azt árverésen elsózni, senkinek sem kellett.  Az ingatlanvásárlás évében, 2017 végén 318 millió forint befektetett eszközt tartottak nyilván, illetve 330 millió forint beruházási hitelt, összességében  377 millió forintnyi kötelezettséget.

A cég mérlegbeszámolójában nem részletezte, mennyi bevételt hozott a szekszárdi húsüzem továbbadása, viszont egyéb bevételként 1 milliárd 823 millió forintot tüntetett fel. Ezek alapján az valószínűsíthető, hogy

300-400 millió forintért szerezték meg az ingatlant, amelyért nyolc hónappal később az állami PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. négy-hatszoros összeget fizetett.

A legcsodálatosabb pedig, hogy a "szerencsés" szekszárdi cég közvetett résztulajdonosa, egyben jelenlegi vezérigazgatója Kapitány Zsolt, a Tolna megyei közgyűlés fideszes tagja, aki az üzletkötés idején a közgyűlés alelnöki posztját töltötte be. A cég köré font tulajdonosi hálóban a közvetett tulajdonosok között van a szekszárdi választási bizottság fideszes elnöke, Póla Zoltán és felesége, valamint a trafikbotrány egykori szereplője, Fajszi Lajos korábbi fideszes önkormányzati képviselő.

Az adásvétel gyanús körülményei miatt Hadházy Ákos független képviselő tavaly feljelentést tett a rendőrségen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. A BRFK korrupció és gazdasági bűncselekmények elleni főosztálya azonban a napokban megszüntette a nyomozást azzal a megállapítással, hogy amit a feljelentésben vázoltak, nem bűncselekmény.

Szilágyi r. alezredes szerint egy ingatlan értékét nem befolyásolja, hogy tíz évig senkinek sem kellett és néhány hónapja 300 millióért cserélt gazdát – szerinte csak az a fontos, hogy mennyit mond EGY értékbecslő. Az eszébe sem jutott, hogy a „nyomozás” során igazságügyi szakértőt bízzon meg. Póla és Kapitány fellélegezhetnek, de azt hiszem, az elévülés ezzel a gyalázatos határozattal újra kezd ketyegni, mert ez ugyanúgy a bűncselekmény része - írja Hadházy a Facebook-oldalán.

Vagyis semmi különös, csak a szokásos...