A magyar irodalmi élet ügyeletes futóbolondja észre sem vette és saját magáról írt tűpontos jellemzést :D

A saját hatalmi mámorába beleszédült orbánista percember azt hiszi, hogy ő fújkálja a passzátszelet, pedig néhány év múlva úgy ki lesz kukázva, mint egy pofára esett májkrémes szendvics a szombati gyerekzsúrban. A magyar irodalmi életet rohadalommá degradáló nertárs kimerészkedett a fényre, de nagyon kár volt...

A magát is nemes egyszerűséggel csak orbánistának tituláló NER-csicska, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói székébe felkapaszkodó Fidesz-káder, Demeter Szilárd most a Térey-ösztöndíj miatt vetette ki képzeletbeli lengőbordáit és szopatta meg sokadszorra saját magát. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy aki anyagilag nem szorul rá teljes mértékben, az visszautasítja a kormányzati pénzekből gründolt – a sokkal jobb sorsra érdemes Térey Jánosról elnevezett - díjat.

Karafiáth Orsolya, aki Orbán János Dénes csicskásának nevezte Demetert, szépen elküldte a fenébe a magyar irodalmi ügyeletes szégyenfoltját.

Kijöttek fényre a futóbolondok, illetve azok, akik mindenből ideológiát és rövidlátó politikát csinálnak, és az agresszív, lincselő magatartásuk kontraproduktívvá vált.

- nyilatkozta a botránnyá dagadó ügy kapcsán Demeter Szilárd. És bár ő nem saját magáról beszélt, azonban érdemes azt a kis öntelt pofiját és eddigi áldásosnak semmiképpen sem nevezhető tevékenységét magunk elé képzelni, amikor részleteiben felidézzük ezeket az abszurditásuk miatt minimum Örkény-díjas sorokat. Mi ugyanis ráismertünk. Szóval:

  • futóbolond ("Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat")
  • agresszív (igen, ez a tornából felmentett militarista kretén mondta a szájával)
  • lincselő (érdekes ez attól, aki jellemzően fenyegetően nyilatkozik a politikai ellenfelekről)

Kiváló jellemzés, brávó! Bárcsak a tolla is ilyen jó volna.

Maga jobban tenné, ha elmenne csomagot hordani

- írta egykor Rejtő Jenő. 

S, ha már Petőfi: "Az idő igaz. S eldönti, ami nem az..."