Még hogy nem költenek egészségügyre: A Szent Margit kórház fideszes gazdasági igazgatójának luxusautói pl. évi 5,4 millióba kerültek!

Mert megérdemli.

Farkas Anna, az óbudai Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz egyik képviselőjelöltje volt Gyöngyösön. A momentumos Derda Ádám által kikért adatok szerint Farkasnak 2017-ben a kórház 4 luxusautót bérelt, és bruttó 5,4 millió forintot költött rájuk közpénzből – írja az Átlátszó.

Farkas Anna 2012 óta a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója, Gyöngyösön született, és ma is ott él. Egészségügyi menedzseri és gazdasági üzemmérnöki diplomával rendelkezik, 2010 óta dolgozik az egészségügyben. 2019-ben Gyöngyösön a 7. választókerületben indult a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-MPSZ-KDNP koalíció képviselőjeként. (Már ez utóbbi is olyan elismerésre méltó cselekedet, amiért autót kellett volna kapnia.)

Kékesonline portálnak a tavalyi kampány során elmondta,

hogy jó szakmai kapcsolatot ápol dr. Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével, Varga Mihály pénzügyminiszterrel, a Fidesz egyik egykori alelnökével, továbbá munkakapcsolatot alakított ki Tarlós István ex-főpolgármesterrel is.

Ez pedig megmagyarázza, miért van ott ahol, és miért költhet annyit autóra, mint amennyit költött.

„Soha nem hagytam el a várost, most sem, mikor a munkám Budapestre szólít.” – írta a tavalyi kampányszövegében. Ezzel kapcsolatban az Átlátszó megemlíti, hogy talán a Gyöngyös és Budapest közötti kb. 80 kilométeres táv miatt van az, hogy az ő részére bérelt gépjárművek sokkal nagyobb távolságokat tesznek meg, és sokkal többe kerülnek, mint a kórház főigazgatójának vagy a dolgozóknak bérelt gépjárművek.

Mindez úgy derült ki, hogy a III. kerületi momentumos képviselő és átláthatósági tanácsnok, Derda Ádám kikérte a Szent Margit Kórház által bérelt gépjárművek adatait. 

Ezek szerint 2017-ben Farkas négy autót használt: február végéig egy 2014-es Volvo V40-et, március és július között egy 2017-es BMW 418D-t, augusztustól novemberig egy 320i tipusú BMW-t majd egy 2017-es BMW 420D-t bérelt neki az intézet.

A kiadott adatok alapján a négy a 4 autó abban az évben összesen nettó 4,2 millió, vagyis bruttó 5,4 millió forintba került, és Farkas Anna összesen 50 533 kilométert tett meg velük. Ez munkanapokra lebontva átlagosan 210 kilométert jelent. A legdrágább az autók közül a novembertől használt BMW 420d volt, ami az első bérleti díjjal együtt bruttó 1,5 millió forintba került, vagyis napi 25 ezer forintba.

Bizonyára a betegek érdekében...