Orbán képtelen kibújni a Putyin-csicska szerepéből Brüsszelben

Az Európai Unió Moszkva által pénzelt spionja ismét vétóval fenyegeti Európát.

Nincs ebben semmi különös, ha betesszük a képletbe, hogy Vlagyimir Putyin ezért tartja a magyar kormányfőt. Orbán konstans feladata Európa gyengítése Moszkvával szemben. Ez persze egy másik populista világvezetőnek is jól jön, méghozzá a hazáját az oroszok segítségével eláruló Donald Trumpnak. Kicsit ellentmondásosnak tűnhet Orbán kijelentése annak függvényében, hogy éppen Angela Merkel és Ursula von der Leyen hátsóján keresztül próbálja az Európai Néppártba visszanyalni magát.

Nos, nem olyan ellentmondásos ez, ha egy politikus bőrbe bújt „intelligens maffiózó” fejével gondolkodunk, akinek kenyere a zsarolás. Ráadásul Orbán, amikor több forrásért lobbizik Brüsszelben, akkor nem Magyarországnak akar többet és jót, hanem a saját családjának, hiszen az uniós támogatások egy nagyon jelentős részét maga az Orbán-család, illetve az Orbán-strómanok zsebelik be, élükön Mészáros Lőrinccel. Akit Orbán a nevére íratott vagyonával az ország leggazdagabb emberévé tett, papíron.

A magyar álláspont szerint a költségvetés minősége fontosabb, mint elfogadásának időpontja

- nyilatkozta Orbán, ezzel utalva arra, hogy Magyarország, mint tagállam akár meg is vétózhatja az EU 2021-27-es időszakra vonatkozó pénzügyi tervezetét.

Vajon egy ilyen húzásért Orbán mennyit zsebelhet be Putyinéktól?