Durván beolvastak Putyinnak egy sajtótájékoztatón

Egy tipp Orbán Viktor nagy szabadságharcához: nem kötelező megalázkodó, szervilis csicskának lenni, tökösen is kiállhat egy politikus a hazája érdekei mellett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron találkozója után a versailles-i sajtótájékoztatón a Russia Today France munkatársa kérdezett rá az új francia államfőnél, hogy a kollégáit miért nem engedték be az elnökválasztási kampány idején Macron rendezvényeire.

Macron nem jött zavarba, magabiztosan állva Putyin mellett kifejtette, hogy ez azért történt, mert az orosz állami pénzből fenntartott Russia Today és Sputnik News propagandaeszközök.

Beszéljünk nyíltan: a Russia Today és Sputnik nem médiumokként vagy újságírókként viselkednek. Mindig kiváló kapcsolatot ápoltam a külföldi újságírókkal, mármint azokkal, akik valóban újságírók. A politikusok felelőssége, hogy döntéseket hozzanak. Nyíltan fogalmazva: amikor a sajtóorgánumok szándékosan közölnek hazugságokat, ők nem számítanak újságírónak többé, ők egyszerűen a befolyásolás eszközei - fogalmazott a francia elnök.

Ha egyszer a magyar miniszterelnöktől hallanánk valahol a világban egy hasonló beszédet, talán még fel is merülne bennünk, hogy nagy "szabadságharcos", aki bátran kiáll a magyar érdekek mellett a világ bármely pontján. Ilyet azonban sajnos, még nem láttunk. A sajtóorgánumok szándékos hazugsággyártásáról viszont egészen biztosan nagyon sokat tudna mesélni.