Így hazudnak ők: most épp Huth, a szervilis kis stréber kamuzott

Így hazudnak ők: most épp Huth, a szervilis kis stréber kamuzott

Minden közszereplő próbál egy saját imidzset felépíteni, hogy a többiektől jól elkülöníthető személyes brandje legyen, a neve hallatán azonnal beugorjon egy stílus, egy érzés. Ahogy Havas Henrik védjegye a szemüvegszár-rágcsálás, ahogy Kósa Lajos sajátja az afrikai tuszi és huti (vagy milyen) törzsek, úgy Huth Gergelyé az a szervilis, pufók mosoly, amit senki nem tudna leutánozni, még akkor sem, ha akarná.

De mit is takar ez a szervilis mosoly? Mint az óvónéni háta mögé búvó stréber gyerek, aki takarásból mutogat a csoport menőjének, úgy dobál Huth Gergely nyilvánvaló ferdítéseket, hazugságokat az óvóbácsija politikai ellenfeleire. Ő is tudja, hogy hazudik, mi is tudjuk, hogy hazudik, de a kis pufók szervilis mosolyával nem csak a sors által számára kiosztott szellemi színvonalat, hanem a "házban vagyok" pozícióját is tudtunkra adja. Tudja jól, ha nem bújna az óvóbácsi mögé, lenne nagy sírás, mint mikor elvették a körteformáját, de Gergely azt hiszi, sose lesz vége az ovinak.

A minap ez a kis mosolygós Gergő olvasott egy újonnan indult hírportálon egy Vona Gábor-interjút, melyben adott egy ilyen rész:

Elég világos, hogy mit mondott VV Gábor.

Ezt MosolyGergő így értelmezte:

Az a rendkívül dühítő ebben a mentalitásban (nem, nem az, hogy a balliberális média pontosan ugyanezt a ferdítést csinálta, amíg ők voltak hatalmon), hogy az ilyen kis aljasságok módszeres és permanens használata immunissá teszi az embereket mindenre. Mint Pénztáros Lőrinc milliárdjai. Miután naponta halljuk, hogy megint csinált másfél milliárdot, már csak legyintünk rá - és pontosan ez a cél. Az ingerküszöb olyan magasra emelése, hogy az alatt már egy stadion is gond nélkül átlimbózzon.

Mikor a Huth-félék napi szinten csöpögtetik az ilyen ferdítéseket/hazugságokat, arra apellálnak, hogy az emberek agyába beépül, mint a kabátlopás esete. Ugyanezt a taktikát alkalmazta a balliberális oldal anno Orbán Viktor ellen. És irgalmatlanul meg is szívták.

Tanulságos lesz látni a 100 méteres üleptisztogatásban Bencsikkel vetélkedő Huth Gergely pufók kis arcáról leolvadni azt a mosolyt, amikor vége lesz az ovinak.