Fidesz: az ország legnagyobb nyugdíjasklubja

Fidesz: az ország legnagyobb nyugdíjasklubja
Fotó: zsurpubi.hu

Fiatalok, demokraták? Ugyan már! Ha ellátogatunk egy Fidesz-rendezvényre, úgy érezzük, mintha egy óriási nyugdíjasklubba csöppentünk volna.

Másfél hónapja még óriási győzelmet jósoltak Theresa Maynek és pártjának, aki ugyan megnyerte a brit választásokat, mégis óriásit bukott, a vártnál jóval gyengébben teljesített. Többen abban látják a kudarc okát, hogy a Konzervatív Párt nagyon eltávolodott a fiatalok igényeitől, nem tudta megszólítani ezt a korosztályt. Hasonló a helyzet itthon is, hiszen az egykor ifjonti hévben égő, rendszerváltó fiatalokból, demokratákból már csak halvány emlék maradt, ma már sem a fiatalokat, sem a demokratákat nem találjuk köztük. Mostanában aligha érezhettük egy-egy fideszes fórum, megemlékezés vagy bármilyen rendezvény láttán, hogy ott pezseg a jövő, a reménység.

Mit látunk helyette? Bözsi nénihez látogató Orbánt, a miniszterelnök bőrének megtapintására ácsingózó, deres hajú megszállottakat. Ami nem csoda, hiszen a közvélemény-kutatások is azt igazolják, hogy a Fidesz népszerűsége csökken a fiatalok körében. Ugyanúgy, ahogy a bűnözők, a kormány is megtalálta ezt a végletekig kiszolgáltatott, rendkívül hiszékeny, kritikai érzék nélküli korosztályt.

Úgy, hogy a kormány még csak nem is Kánaánt ígér ezeknek az embereknek, hanem cafatokat dob feléjük: egyszer 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, az infláció mértékével megegyező nyugdíjemelés ígéretét, rezsicsökkentést. Majdnem kétmillió nyugdíjas él hazánkban, ez a korosztály politikailag a legaktívabb, ráadásul ugyanazokkal az üzenetekkel lehet bombázni őket, a kommunikációt nem kell lakóhely, iskolázottság stb. szerint differenciálni, könnyen befolyásolhatóak, ráadásul a fő tájékozódási forrásuk a televízió, ahonnan ömlik a hazugsággal átitatott kormánypropaganda.

Ne legyenek kétségeink, ha járókerettel is, de ők biztosan ott lesznek a szavazóurnáknál 2018-ban! Így, aki otthon marad, az jó eséllyel a nyugdíjemeléssel megvezetett, 70 év feletti tagsággal rendelkező Időskorú Orbánista Egyesületet támogatja.

(Fotók: HVG, Fidesz.hu)

Annyira jól mutatnak egyébként Viktor mellett/alatt/mögött, hogy küldünk is nekik egy retro számot!