Orbán az andorrai csapásról: a király nem fulladt meg

Orbán az andorrai csapásról: a király nem fulladt meg
Don Quijote de la Orbán
Fotó: zsurpubi.hu

Ma reggel Orbán Viktor ismét interjút adott a törzshelyének számító Kossuth Rádiónak.

A szokásos, álmosító témák mellett kitért a magyar válogatott andorrai bukására is, azt mondta: „Moháccsal ér fel” a legutóbbi szereplés. A történelmi példát tovább folytatta, amikor megjegyezte, hogy itt a király - II. Lajossal ellentétben - nem fulladt bele a patakba. Később kiderült, hogy nem magát, hanem Csányi Sándor MLSZ elnököt nevezte királynak. Bernd Storck maradásával kapcsolatban pedig nem túl lelkesen megjegyezte: "kevés dolog lep meg, nem ma kezdtem az ipart". 

Orbán épp az Andorra elleni meccs előtt tett egy - tőle nem szokatlan - meglehetősen zavaros nyilatkozatot, melyben arról beszélt, mennyire frankó az akadémiai rendszer, milyen jól csinálják a dolgukat a fociban, ezért jönnek is az eredmények. Remek példa erre az MTK, és a Debrecen focicsapata is „mindig jó”.

Ha azonban a valóságot favorizáljuk a megzavarodott kijelentésekkel szemben, megállapíthatjuk, hogy épp a válogatott szereplése mutatja meg, mennyire impotens a milliárdokkal telepumpált akadémiai rendszer. Hazánk legjobb tizenegye rúgott gól nélkül kapott ki a legutóbbi négy mérkőzésén. A „mindig jó” Debrecen majdnem, az MTK pedig ki is esett a magyar élvonalból. Micsoda eredmények! LOL.

Orbán I. Stadionépítő Viktor szerint tehát minden jó és szép lesz, a magyar foci pedig világszínvonalú. Akkor sem kell aggódnunk azonban, ha mégis problémák adódnának. Ha segíteni kell, vagy ki kell állni valami mellett, vagy épp valami ellen, rá biztosan számíthatunk!

Ugyan ki más lenne, aki ha cselekedni kell, akkor nem szotyizik, pardon, nem kukoricázik? Aki bár tudja, hogy nemzetközi szinten bizony nem kolbászból van a kerítés, mégsem hátrál? Hát persze, hogy hazánk fitt, büszke és bátor felcsúti Berlusconija!

Az interjúból természetesen nem maradhatott ki a migránsozás és a kvótaügy sem. A miniszterelnök azonnal harci készültségbe is helyezte magát:

"Egy kormányt nyakon lehet ragadni, szoktak is fenyegetni, de egy néppel nem lehet ezt csinálni" - mondta Orbán, aki szerint nem fog engedni, küzdeni fog. 

Valóban, egy néppel nem lehet azt csinálni, amit te csinálsz, Viktor!

Lesz itt még Mohács és száraz kenyér. Neked.