"Nem tudja a fejét a seggétől megkülönböztetni, de véleményt alkot"

"Nem tudja a fejét a seggétől megkülönböztetni, de véleményt alkot"

Amikor tíz éve elköltöztem a Föld másik felére, szentül hittem, hogy pár év alatt megszerzem az állampolgárságot (hogy mindig legyen egy B terv), akkorra eltakarodnak Gyurcsányék, az itt magamra szedett tapasztalatokkal és tudással felvértezve hazatérek és megváltom a világot.

Ehelyett az történt, hogy az összes testvérem, több rokonom, barátom is követett pár éven belül. 16 000 km-re az otthontól. Tavaly megtörtént az is, amire soha nem gondoltam volna az elején: a nyugdíjas szüleim is eladtak mindent és kiköltöztek ide. Hatvan fölött, angoltudás nélkül. Inkább választották az ismeretlent, a tényt, hogy többé nem fogják látni a rokonaikat (a bonyolult vízumszabályok miatt a 20 év múlva esedékes vízumig nem hagyhatják el az országot), mint azt, hogy a gyerekeik és az unokáik nélkül éljék le a nyugdíjas éveiket. Ezt tették velünk az elmúlt 27 év politikusai, a legfontosabbat rombolták szét: a családokat. Nyugdíjas emberek hagyják el az országot, mert Feriék és Viktorék elűzték a gyerekeiket. Rokoni kapcsolatok szakadtak meg örökre, eltűntünk egymás életéből.

A minap átmentünk a szüleimhez vacsorára, ahol az otthonról hozott apró tárgyak vesznek körül minket, hogy legalább ennyi megmaradjon az igazi otthonból. Anyám meséli, hogy néhány napja beszélgetett egy rokonnal, aki egy vidéki kisvárosban él, a helyi viszonyokhoz képest jómódban, nincsenek anyagi problémáik, gyakorlatilag a Fidesz által még a kétezres évek elején megálmodott kispolgári életvitelt gyakorolják. Szóba került a politika, hogy is lesz jövőre, kire kéne szavazni. Azt mondja a rokon, hogy

hát nem jó ez a Fidesz, de legalább nem engedik be a migránsokat, a másik meg be akarja engedni.

Anyám nagy naivan felvilágosítja, hogy a baloldalnak nincs semmi esélye jövőre. Erre a rokon kijavítja, hogy

nem az, hanem a másik, mi a neve?

Anyám gyanakodva megkérdi, tán csak nem a Jobbikra gondol-e a rokon.

- De az! Azok akarják beengedni.

- Te honnan veszel ekkora sületlenséget?

- Hát mondták a tévébe', érdekel is engem ez az egész, a Fideszre szavazok, mert az nem engedi be a migránst.

Eddig sem voltak kétségeim, hogy nagy bajban vagyunk, de most döbbentem rá, hogy nem futóhomokba ragadtunk, hanem betonba. Ez az említett rokon nem a mélysötét réteghez tartozik, hanem a nagyátlaghoz. És a történeti hűség kedvéért hozzáteszem, hogy nagyon szeretem őt és az egész családját.

De ezek az emberek fogják beverni az utolsó szeget is a magyar fiatalok otthoni koporsójába. Annyira jól működik a Fidesz médiagépezete, hogy ezek az emberek (akik politikával csak annyit foglalkoznak, ami háttérzajként eljut a tudatalattijukig, miközben teszik a dolgukat) a tudtuk nélkül be vannak programozva 2018-ra. Nem fognak azzal tökölni, hogy minimális szinten is utánanézzenek a tényeknek, a doboz ezt mondta, a plakát ezt mondta, a szomszéd is ezt mondta, meg a nagy ember, aki ellátogatott a testőreivel a városba, az is ezt mondta, akkor ez így is van. Nemhogy a pártok nevével, de még az alapvetéseikkel sincsenek tisztában, így amikor leadják a szavazataikat, az a demokrácia tökéletes meggyalázása lesz. Alapvető elvárásnak kellene lennie, hogy aki az ország sorsába beleszól, az tisztában legyen a körülötte történő dolgokkal. Ne lehessen a legalapvetőbb életösztönökre és az emberi ostobaságra alapozó tudatalatti-terrorral hipnotizálni, ne lehessen egy 12ezer forintos borítékkal, vagy néhány lejárt szavatosságú konzervvel megvásárolni a szavazatát.

De sajnos az említett rokon nem is a legelkeserítőbb szellemi színvonalú réteghez tartozik, a nagyátlag alatt is van egy pármilliós réteg, akik tényleg annyira hülyék, hogy a fejüket a seggüktől nem tudják megkülönböztetni, de buszba rakják és elviszik őket a fülkéhez, ott pedig a tollvonásukkal döntést hoznak a jövőnkről úgy, hogy még az ABC-t sem tudják. 

Ilyenkor elgondolkodom azon, hogy egy normális társadalomban a fülke előtt lenne egy érintőképernyő, amin a fülkébe való beengedés előtt egy alapvető IQ-tesztet és egy közismereti tesztet kellene kitölteni. Aki nem éri el a megfelelő szintet, annak ne lehessen joga beleszólni abba, amit ő úgyis csak vakhomályban, vagy delíriumban fog érzékelni, a társadalmat fenntartó, dolgozó réteget viszont a rossz helyre húzott X elűzi az országból.

Mi lesz akkor, ha már mind leléptünk, és otthon csak a vakhomály marad Viktorékkal?