Tudta? Elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját

Igen, azzal a kormány által gyártott egydimenziós kérdőívvel, ami hónapokig kábította az arra fogékonyak elméjét hazánkban nemzeti konzultáció néven.

Erről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt tegnap. Nem lehet túl hálás feladat ilyen magas pozícióban ötéveseknek szánt szöveget mantrázni, de Csaba már vélhetőleg megszokta, hogy ez a Fidesz szintje a magyar Országgyűlésben.

Szóval, államtitkárként a következő erős mondatokat sütötte el:

Lezárult a részvételi rekordot hozó kérdőívek feldolgozása, és teljes az egyetértés abban, hogy Brüsszel nem vehet el stratégiai jelentőségű jogköröket Magyarországtól. Saját kezünkben kell tartani az adók, a bérek és az energiaárak meghatározását.

Ez azért nagyszerű, mert a konzultáció eredményének és Dömötör Csaba mondandójának nagyjából annyi jelentősége van, mintha Bözsi néni és Béla bácsi otthon, szűk családi körben megbeszélnék, hogy teljes az egyetértésük abban, hogy saját kezükbe kell venni az adók, a bérek és az energiaárak meghatározását, és úgy gondolnák, hogy többé nem a kormány zabja meg nekik, hogy mire, mennyit fizetnek.

Orbán Viktor bizonyára hatalmas érdeklődést mutatna az álláspontjuk iránt. Ja, nem.