Napi Kósa: Mészáros Lőrincnek nehéz, mert milliárdos hitelek alatt nyög

Napi Kósa: Mészáros Lőrincnek nehéz, mert milliárdos hitelek alatt nyög
Fotó: zsurpubi.hu

Imádjuk Kósa Lajost. Imádjuk azt az együgyű pislogással kísért, összefüggéstelen habogáscunamit, amit minden egyes nyilvános szereplésén megcsodálhatunk. Nem is értjük, az elmúlt években hogy nem tűnt fel, hogy Lajossal bármit el lehet adni. Olyan magabiztosan próbálja ránk sózni a politikai hazugságot, gagyit, mint egy porszívóügynök.

A legfrissebb okossága a korrupt ellenzékről szól. A korrupciót mi a fideszesek helyében nem nagyon emlegetnénk, nem nagyon vetnénk be témaként, mert egy elsikkasztott országgal a hátizsákjukban hagynak a kijelentések némi hitelességi kívánnivalót maguk után.

De Kósa Lajost ez egy cseppet sem zavarja. Az Inforádió Aréna című műsorában azt magyarázta, hogy mindenki, aki most a fél országot birtokolja, tulajdonképpen törvényesen szerezte a vagyonát. Mészáros Lőrinc is. Mert azt az ellenzék soha nem kérdezi meg - így Lajos -, hogy Mészáros pl. mennyi hitelt vett fel a vállalkozásaihoz.

"Senki nem kérdezte meg Mészáros Lőrincet, hogy mennyi hitelt vett fel, amikor építette a birodalmát. Én sem tudom, de az biztos, hogy ha valakinek van hárommilliárd forintért egy háza, amit négymilliárd forint jelzálog terhel, akkor egymilliárd tartozása van, nem egy hárommilliárdos háza." 

Namármost, a hitelfelvételhez fedezet is kell, s ha valaki milliárdokkal dobálózik - úgy látszik, kisebb címletekben már nem tudnak Fideszék gondolkodni -, akkor bizony milliárdos fedezettel kell bírni.

Mindenesetre Kósa Lajos felcsigázott bennünket: Vajon mennyi hitelt vett fel Mészáros Lőrinc ahhoz, hogy évi 100 milliárd Ft bevétele lehessen?