Ehhez is van arca a Fidesznek

Ehhez is van arca a Fidesznek
Fotó: zsurpubi.hu

Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Tudják ezt jól a Fidesznél is, ahol (állítólag) mesteri szintre fejlesztették, hogy valódi kormányzás helyett inkább kommunikáljanak. Ennek része az is, hogy tragikomikus módon, ünnepélyesen adnak át olyan „beruházásocskákat”, amelyekhez nem illik, sőt, ciki a nemzeti szalag átvágása.

A polgári kormány elkötelezett abban, hogy az oktatás minőségének, a tanulás körülményeinek folyamatos fejlesztésével biztosítsa hazánk versenyképességét az egyre inkább tudásalapúvá váló 21. század Európájában. Ez a mai esemény is az Orbán-kabinet ezirányú, megkérdőjelezhetetlen szándékait bizonyítja, ami egyúttal azt is mutatja, hogy Magyarország erősödik

– fogalmazott Balog Zoltán, miután a választókerület országgyűlési képviselőjével együtt ünnepélyes keretek között felavatta a Talicskapetymegi Általános Iskola 4.a osztályának új kilincsét. Az emberi erőforrások minisztereként felhívta a figyelmet arra, hogy a fejlesztést fideszes képviselőtársának köszönhetik, aki már több, mint egy éve kilincselt a kormánynál, hogy Marika néni osztálya, illetve a tanárok méltó körülmények között nyithassák, zárhassák a terem ajtaját.

Újságírói kérdésre Balog Zoltán elmondta: a beruházások nem állnak le, jó esély van arra, hogy még 2018 tavasza előtt átvágják a nemzeti színű szalagot a 3.b új lábtörlője felett.

Nyilván, ez a hír csak a fantázia szüleménye. Ráadásul nem is túl eredeti, mert az ötlet a valóságból származik.

A közelmúltban három hasonló kaliberű ünnepélyes átadásról számolt be a média. Január első napjaiban a Szombathelyhez tartozó Újperinten avattak fel egy gyalogátkelőhelyet, népiesen nevén: egy zebrát. Az esemény fényét emelte a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar, illetve a körzet önkormányzati képviselője, Ágh Ernő.

Tavaly novemberben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium akkori közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László, illetve Bodó Sándor, a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjének jelenlétében vágtak át szalagot ugyancsak egy zebra felett a Hajdú-Bihar megyei Földesen. A helyiek egyébként alig 11 éve könyörögtek a „gigantikus” beruházásért.

De hogy ne csak zebrákról legyen szó: olyan is megesett, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának személyes asszisztálása mellett adták át a Komárom-Esztergom megyei Szomor iskolájának új vizesblokkját.

Kétségtelen, hogy egy kis közösség életében ezek az események nagy jelentőséggel bírnak. De könyörgöm: pártpolitikai haszonszerzés céljából ünnepséget szervezni ilyesmi köré? Építsék meg, műszakilag adják át, használja a nép, aztán ennyi. Legyen az zebra, iskolai vizesblokk, vagy éppen egy kilincs.

Magyarország erősödik. A bőr vastagodik, a Fidesznek van arca hozzá.