A magyar kormány senkit nem hagy az út szélén! Ja, de!

A minap Kósa Lajos azt mondta, 900 ezer család került veszélybe Medgyessy Péter és a devizahitel miatt, azonban az ő kormányuk megmentette őket. Márciusban Németh Szilárd beszélt arról, hogy a multik elleni harc következő frontjaként a kormánypártok szembeszállnak a hitelkárosultak ingatlanjainak árverezési gyakorlatával. Az egykori rezsibiztos, a Fidesz jelenlegi alelnöke egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormánypártok fel akarnak lépni az emberek kifosztása ellen.

Trocsanyi_comicstyle

Mielőtt még valaki véletlenül hanyatt vágódna a kommunikációs zsenik előtt, inkább ne tegye. Ugyanis, ahogy már sajnos hozzá kellett szoknunk, az esetek jelentős százalékában a tetteik és mondandójuk egyáltalán nem fedik egymást. Most a nagyon szociális, nagyon érzékeny, nagyon empatikus kormány igazságügyi miniszterének ügyvédi irodája hogy, hogy nem, az Erste Bankot védi a devizahitelesekkel szemben.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Trócsányi felfüggesztette ügyvédi praxisát, azonban a nevét viselő irodában résztulajdonos, ráadásul dolgoznak ott olyanok, akik rendszeresen feltűnnek az igazságügyi miniszter mellett különböző kormányrendezvényeken.

Külön pikáns, hogy a devizahitelesekre vonatkozó új szabályokat tartalmazó törvénycsomagot éppen maga Trócsányi László nyújtotta be az Országgyűlésnek, amit el is fogadtak. Tehát aki ismeri a paragrafust kívül-belül, minden kiskapujával együtt, az maga az igazságügyi miniszter.

Ugye mindenki érti az összefüggéseket? Olyasmi ez, mint az alvilágban a védelmi pénz: fizess és mi megvédünk, nem esik bántódásod. Csakhogy itt nem bűnözőktől kell óvni az Erste Bankot, hanem becsapott, meglopott emberektől, családoktól. A mi igazságügyi miniszterünk irodája dönthetett volna akár úgy is, hogy az elesettek, a valós segítségre szorulók oldalára áll, ám a saját maga által alkotott törvényekkel a busás bevételt választotta.

Trócsányiék egyébként nem az elvek harcosai; egy másik ügyben ez az ügyvédi iroda képviselte a 4-es metrót építő Bamco konzorciumot az állami tulajdonú BKV elleni kártérítési perben.

Éppen meg is lepődhetnénk, de van egy ország, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet. Ez a hely pedig nem más, mint Magyarország.