Szupercsapat: Mészáros Lőrinc stróman, Rogán bűnöző, Matolcsy közpénzt lop

A rengeteg kormányzati "nem propagandaoldal, csak arcéle van" portálról ömlik ránk az ellenzéket, illetve a minden, "nem fideszest" gyalázó szenny. Mi pedig hajlamosak vagyunk védekezni és elfelejteni, hogy bizony mi is visszalőhetnénk, ugyanis mára léteznek olyan szókapcsolatok, amelyeket büntetlenül mondhatunk a kormányra és a kormányközeliekre anélkül, hogy bármilyen következménye lenne, ugyanis a bíróság döntött arról, hogy bizonyos állítások nem törvénysértők.

vadlottak

Habony közszereplő  – A bíróság május 12-én mondta ki, hogy Habony Árpád bizony közszereplő. A kormány tagjai sokáig védték az Ibizán rendszeresen megforduló playboyt, próbálták tagadni, hogy bármi közük is lenne hozzá. Azonban Habony egyre nagyobb befolyása, egyre busásabb vagyona mindent elárult. Az ország legsikeresebb koronaőre zokon vette a Jobbik „Ti dolgoztok, ők lopnak” feliratú plakátját, melyen a fotója is szerepel. Orbán Viktor tanácsadója nem a lopásról szóló üzenetet kifogásolta, hanem azt, hogy engedélye nélkül használták fel a képmását. Nem attól közszereplő valaki, hogy a nyilvánosság elé lép, hanem hogy olyan tevékenységet végez, ami azzá teszi – hangzott el a szóbeli indoklásban. Ezek fényében a felperes nem kifogásolhatja azt, hogy a képmását nyilvánosságra hozzák – szól a döntés, amely ellen a pervesztes fél várhatóan fellebbezni fog.

Mészáros Lőrinc stróman – Mészáros Lőrinc sokáig csak tűrt és tűrt. Elviselte, hogy a sajtóorgánumok, ellenzéki politikusok Orbán Viktor strómanjának nevezik. Aztán begurult és beperelte Szigetvári Viktort, az Együtt politikusát, amiért az egy közleményében strómanozta Mészárost. Pechére. Ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is kimondta, bátran lehet használni azt a szókapcsolatot, hogy Mészáros Lőrinc stróman.

„A bíróságnak a sajtótermék meghatározása során szűken kell értelmeznie. A sajtó feladata ugyanis elsősorban a közvélemény gyors, pontos, hiteles tájékoztatása, míg a szabad véleménynyilvánításnak teret engedő termékek esetén ez a követelmény nem érvényesül, ezért a felelősségrendszer is más. Ezen felületekkel szembeni szigorúbb, így sajtófelelősségi szabályok ugyanis ahhoz vezethetnek, hogy indokolatlanul és aránytalanul szűkülnének a közügyekben való megnyilvánulási lehetőségek. A perbelihez hasonló feküleleteken megjelenő sérelmezett közlések esetén a személyiségi jogi keretek között kereshet az érintet jogvédelmet" – írták az ítéletben.

Rogán bűnöző – Június elején másodfokon is elutasította a bíróság Rogán Antal kabinetminiszter Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben benyújtott keresetét. Orbán propagandafelelőse azt kifogásolta, hogy az V. kerület korábbi ellenzéki önkormányzati képviselője azt állította: Rogán Antal bűnöző, és bűnözőkkel üzletel. Rogánnak nem tetszett, hogy Juhász azt állította, Rogán még polgármesterként Portik Tamással üzletelt. A fideszes politikus tagadta, hogy így lett volna. Juhász a 24.hu-nak azt mondta, az ítélőtábla lényegében helyben hagyta a korábbi elsőfokú ítéletet, amelyben megállapították, hogy a Fidesz politikusának volt kapcsolata bűnözőkkel, így ő joggal fogalmazhatott meg olyan véleményt, amelyeket bizonyítékok támasztanak alá. Bár Orbán Viktor szerint semmi gond nincs a miniszter „munkásságával”, ő "csupán egy ellenzéki támadássorozat áldozata", mégis ki lehet mondani: Rogán Antal bűnöző.

Matolcsy közpénzt lopott – Bár a mi jegybankelnökünk zokon vette, hogy letolvajozták, a bíróság kimondta, igenis használhatjuk ezt a kifejezést vele kapcsolatban. Olyannyira, hogy az MNB elnöke az ítélet ellen nem is fellebbezhet. A jegybankelnök még tavaly perelte be Bárándy Gergelyt egymillió forint sérelemdíjat követelve, ugyanis a képviselő a parlamentben közölte Matolcsyval:

„(...) nem a Nemzeti Bank munkatársai vagy általában a Nemzeti Bank lopta el a közpénzt, hanem ön és az ön környezete, és az ön családja. Ezt tudom csak mondani, semmi blöff nincs ebben, elnök úr. Sajnos azt tudom mondani, hogy a tények ezek.”

A bíróság továbbá kimondta: a TAO-pénz közpénz, EU-jogot sértenek a szerencsejáték magyar szabályai, szabad fütyülni Orbán beszéde alatt, lehet tüntetni a háza előtt, a Lokál hazudott, a Ripost hazudott, jogsértő volt a TV2 és az M4 trükkje, amikor tavaly ősszel a népszavazási kampány hajrájában a választási rendelkezéseket megsértve, társadalmi célú hirdetésként közölték a kormánypropagandát.

Úgy tűnik, a Fidesz-KDNP még nem tudta teljesen "megtisztítani" a rendszert, maradt még egy-két homokszem az igazságszolgáltatás gépezetében, néhány bíró, akiknek van bátorságuk a hatalom ellen fordulni, dönteni. Mi se legyünk nyuszik!